Weekend în Cartier: 8-10 noiembrie 2019

Printre campaniile electorale care rulează peste tot în jur, ne găsim timp pentru a ne plimba prin Cartierul Creativ. Putem explora noi expoziții, picta sacoșe sau tricouri, viziona un film sau, de ce nu, mai multe filme. Haideți să vedem ce se mai întâmplă weekend-ul acesta prin Cartier:

Dacă simțiți că sunteți într-o formă artistică, atunci nu trebuie să ratați atelierele de pictat ale studioului Feel like Art. Tematica atelierelor va fi iarna și tot ce ține de ea: de la colinde, la fulgii de zăpadă și poveștile spuse la focul sobei din casa bunicilor. Simona Beres, cea care va facilita atelierul, vă așteaptă cu brațele deschise, iar rezervarea locului o puteți face la adresa you@feellikeart.com. Citiți mai multe despre seria atelierelor aici.

Sâmbătă vom putea asculta la Londohome, povestea Punguței cu doi bani spusă de teatrul Filipok cu ajutorul unui spectacol de umbre. La sfârșitul piesei, copiii vor putea descoperi magia din spatele ecranului și vor încerca ei înșiși să reproducă jocul de umbre. Locurile pot fi rezervate aici.

Apoi, până pe 16 noiembrie putem sărbători 10 ani de la apariția primului număr al revistei Decât o Revistă la vecinii de la Printoteca Lipscani. Veți putea admira colecția de logouri, ilustrații și coperte din trecutul revistei, iar pentru doritori, vor exista și tricouri, sacoșe și hanorace pe care le pot personaliza după bunul plac. Cei de la DOR au pregătit multe surprize, așa că nu-i ratați în serile în care vor fi la Printoteca. Vedeți programul aici.

Dacă vă place drama (doar cea de pe ecrane), atunci nu uitați că până duminică puteți vedea în cadrul BIEFF (Bucharest International Experimental Film Festival) filme din: competiția internațională organizată pe cinci teme, de sub umbrela Caught in the Frame, din programul Golden Shorts sau din partea Spaniei (țara pe care s-a pus accentul anul acesta). Repejor, la bilete adunarea!

Pentru sufletele mai tinere, recomandăm Festivalul Internațional de film pentru copii, KINOdiseea. Cea de-a XI-a ediție aduce 2 competiții de lungmetraje pentru copiii între 3-14 ani, 4 titluri pentru tinerii cinefili de peste 15 ani și 5 competiții de scurtmetraje pentru diferite grupe de vârstă. Proiecțiile vor putea fi urmărite la Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, dar și în alte locații ale Bucureștiului. Aruncați o privire pe program.

Weekend creativ să aveți!

Alte noutati