The Lonely Panda: conexiune prin ceai

Povestește-ne puțin despre tine. Când ai venit pentru prima dată în București și cum te-ai hotărât să rămâi aici?

Bună 🙂 Lonely Panda Tea Space a fost inițiat de mine și de partenerul meu iarna trecută, în 2022. Mă numesc Weirong, iar partenerul meu este Răzvan. Am crescut în Tianjin, China, și mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții de adult în Canada până l-am cunoscut pe Răzvan. Răzvan a locuit la Paris în ultimii zece ani până când ne-am întâlnit în China în 2017. Până să ne stabilim în București, ne-am mutat și am experimentat o mulțime de locuri, a fost cumva o continuă aventură, dar și o modalitate de a ne descoperi pe noi înșine.

Bucureștiul este orașul în care Răzvan a crescut și locul unde vrem să trăim împreună pentru a face din el o experiență comună. Ne-am mutat aici în jurul verii lui 2020 dintr-o decizie comună și de atunci am descoperit și redescoperit orașul împreună.


Cum ai descrie experiența The Lonely Panda și cum ai ales acest nume?

The Lonely Panda a apărut ca o idee înainte de a ajunge noi în București. A fost ideea care provine din conectarea oamenilor prin ceai. S-a dovedit a fi ceea ce este TLP astăzi, ne-am împărtășit experiențele respective cu ceaiul ca grup, folosind ceaiul ca mediu de schimb, de descoperire și de legătură. Aici ne concentrăm mai ales pe ceaiul din frunze întregi care provine din China, care este în general produsul secundar al plantei Camellia Sinensis, în general fără parfum sau parfumat în mod natural cu alte plante botanice.

Cu toate acestea, avem prieteni care împărtășesc propria lor selecție de ceai, ierburi și infuzii. Numele este ușor inspirat de filmul de animație „Turning Red”, o poveste despre o fată imigrantă din a doua generație, care trăiește în Toronto, Canada și seria de provocări haioase, dar pline de substrat cu care se confruntă. Eu rezonez cu unele părți din acel film, având în vedere propria mea experiență. În plus, am vrut să fie un nume care să aducă un strop de curiozitate, puțină lejeritate și ceva umor. Prin urmare, The Lonely Panda. Oamenii glumesc din când în când că vin să bea ceai astfel încât panda să nu mai fie singur 🙂Cum ai găsit spațiul și care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Ne-a plăcut cartierul din prima zi. Spațiul în care ne aflăm acum ne-a atras atenția de la prima noastră plimbare prin oraș pentru a găsi un loc unde să ne amenajăm ceainăria. Ne-am dorit ceva autentic, relaxat și calm, iar acest loc are de toate. Ne place să aflăm despre povestea și istoria acestui mic, dar fermecător loc și ne-am distrat încorporând multe detalii originale în realizarea noului nostru spațiu. Traficul de mașini de pe Popa Tatu poate fi destul de intens uneori așa că în timpul zilei strada e destul de zgomotoasă, dar per total ne-am bucurat foarte mult de spațiu, de locația lui și de cartier.


Cum ți se pare atmosfera din Cartierul Creativ și care este lucrul tău preferat de aici?

Mi-a plăcut foarte mult faptul că facem parte dintr-un cartier, pentru că acesta este unul dintre obiectivele noastre principale: de a ajunge și de a ne conecta la cartierul local. În al doilea rând, ne place să ne descoperim vecinii și ceea ce fac ei și să colaborăm cu ei pentru a împărtăși lucrurile frumoase împreună. M-am obișnuit să salut proprietarii de magazine din stradă și oameni pe care îi cunoaștem din evenimentele trecute când îi văd prin cartier și e un sentiment foarte nostalgic pe care sper să-l retrăiesc mereu, ceva cu care am crescut, dar care încet-încet dispare.


Cum te-ai hotărât să deschizi un loc specializat în ceaiuri și de unde provine această pasiune pentru ceai?

Ideea unei ceainării vine parțial din influența familiei și parțial din propriile noastre experiențe cu ceaiul. Părinții mei sunt pasionați de ceai și beau ceai de mulți ani. Modul în care experimentăm ceaiul în China este în mare parte cultural, este la fel de mult o băutură zilnică, pe cât este ceva asociat cu alte activități culturale, cum ar fi muzica și alte procese creative ca atare. Răzvan, în perioada în care a lucrat în China, a văzut și a fost la numeroase petreceri de ceai unde a descoperit aspectul social al unei petreceri de ceai, în care oamenii desfășoară afaceri, se conectează sau ajung din urmă la un ceai.

La un nivel mai personal, a trăi ca străin în afara propriei mele culturi, a comunica prin ceai este și o modalitate importantă de auto-exprimare, de conectare cu trecutul meu și de reconciliere cu identitatea mea. Prin urmare, am vrut să evidențiem cu adevărat latura creativă și aspectul social al consumului de ceai dintr-un unghi foarte intim și „personal”. În plus, credem cu adevărat în beneficiile pe care ceaiul din frunze întregi le are asupra sănătății fizice dar și psihice și dorim să împărtășim asta prin crearea de experiențe de băut de ceai în spațiul nostru.


În încheiere, unde vă putem urmări?

Pe instagram @thelonelypanda23 și facebook. Avem, de asemenea, un magazin online și o platformă de rezervare pentru a experimenta ceremoniile ceaiului la www.thelonelypanda.com.

Alte noutati