CUTIA ROȘIE: Expoziție interactivă cu scop caritabil

Galateca găzduiește din 24 ianuarie până pe 28 ianuarie proiectul socio-educațional CUTIA ROȘIE, o expoziție interactivă caritabilă ce aduce în atenția publicului o temă sensibilă, abuzul domestic pornind de la copii, adulți până la persoane în vârstă. Sunt expuse instalatii interactive terapeutice și lucrări de artă tematică ce pot fi achiziționate prin licitație (silent action) pentru a susține familiile din comunitățile defavorizate. Vizitatorii sunt invitați să-și spună povestea, prin cuvinte sau  imagini.

CUTIA ROȘIE  își propune să aducă în discuție un subiect tabu al societății, abuzul,   să schimbe percepții, stereotipii, să provoace reacții active și mai ales să determine  implicarea. Proiectul se adresează diferitelor grupuri sociale de la cadre didactice la voluntari, aria de suport extinzându-se de la prevenirea abuzului domestic la susținerea educațională a parteneriatului între școală și familie, în beneficiul copilului.

CUTIA ROȘIE este un proiect socio-educațional despre informarea și prevenirea abuzului domestic de orice natură. Un proiect de suflet, susținut de voluntari, un apel la implicare a celor ce cred ca pot contribui într-un mod real la schimbarea percepțiilor în cadrul comunității.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 24 – 28 ianuarie, între orele 12:00-20:00.  

Alte noutati