Nomad Chicken, un studio de înregistrări independent în continuă dezvoltare

Bine ați venit în Cartier! Să facem introducerile, spuneți-ne câteva cuvinte despre voi. Cine sunteți? Ce background aveți și cu ce vă ocupați acum?

Bună, eu sunt Vlad Nicolae, ownerul studioului și împreună cu alți câțiva colegi încercăm să punem pe roate conceptul de independent recording studio, un fel de working class al zonei de audio. Eu, pe lângă partea de management a businessului, mă ocup de ceea ce înseamnă recording, mixing, mastering, sonorizări pentru anumite live events, podcast tech production și alte activități adiacente. Avem colegi care se ocupă și de partea de compoziție/ producție muzicală, unii în zona de muzică comercială, alții pe diverse nișe. Ca background suntem destul de diverși, cumulat venim din behavioral economics, arhitectură, chiar și medicină dentară, corporații, horeca, diverse si diverse, dar pasiunea comună mereu a fost muzica.

Vlad, spune-ne ce este Nomad Chicken. Cum a luat naștere acest proiect și ce a inspirat numele?

Toată distracția a plecat din interacțiunile mele cu un fost vecin acum câțiva ani care știa ca sunt pasionat de audiofilie și întâmplător avea un prieten care voia să își înceapă cariera muzicală. Din diverse discuții, unele mai relevante, altele mai puțin, si coroborat cu faptul că eu “știam cabluri” mi s-a propus o colaborare. Long story short, deși prima inițiativă de studio a eșuat, devenisem deja dependent de munca “de la butoane”, așa că am decis sa îmi strâng jucăriile și să plec pe cont propriu.  După câteva căutări, am reușit să găsesc un spațiu în curtea colegilor și prietenilor noștri de la ArtHub, dar spațiul era departe de a putea fi numit studio. La inițiativa nebună de a transforma spațiul mi s-a alăturat o colegă, care din motive necunoscute a simțit ca experiența de șantier este una de neratat. Fast forward, după 7 luni de restaurări, după turnat beton, branșament electric, pus uși, geamuri, recondiționat pereți din cărămidă, făcut canalizare, acoperiș și jgheaburi am reușit să transformăm un beci într-un studio care păstrează aspectul original al clădirii. Numele îl datoram unei discuții îndelungate cu Alex Petcu, artist tatuator și prieten drag, de la Crossroads, discuție care a fost mult prea alambicată ca sa poată fi reprodusă sau distilată. Știm că sună a nume de restaurant, dar am vrut să rupem tiparul de nume de studio cu records, sound, production, music and so on si Nomad Chicken ni s-a părut varianta mai creativă.

Obiectivul principal pe care ni l-am propus e să demitizăm un pic zona de recording studio și să devină practicabilă pentru orice interesat de muzică, fără să creăm o imagine de neatins. Ne dorim ca partea de producție muzicală să ajungă la fel de accesibilă în percepția comună ca frizeriile sau restaurantele si totodată să ne transformăm într-o referință pentru ceilalți ca noi când spun că vor sa lucreze în studio fără ca cei din jur – părinți, iubite, neveste să spună “Termină-te cu prostiile, vrei să mori de foame?”. Nu suntem legați de nici un label, nu ne deține niciun capital străin oamenilor din studio, suntem independenți 100% și succesul sau falimentul ne vor aparține în întregime. Poate ca ne-am uitat la prea multe filme americane cu studiouri și am prins nesăbuința să reproducem ce vedeam acolo, dar credem ca multă lume își dorește sa facă asta deși o percep ca ceva demn de replica “Eee… faci tu?! Fac alții care știu„, când în realitate e un service business like any other.

Când v-ați stabilit businessul în Cartierul Creativ? Care sunt lucrurile care vă plac, dar și cele care vă plac mai puțin la zona actuală?

Când? Suntem aici de 2 ani și jumătate. Orașul respiră cel mai puternic în centru. Toata energia din zona Piața Romană – Calea Victoriei a fost un catalizator enorm pentru noi și evoluția noastră. Oameni faini, conexiuni de transport în tot Bucureștiul si pe lângă toate acestea, nici nu ai cum să stai degeaba când vezi că totul în jurul tău se mișcă constant.


Cum ați defini relația cu vecinii din zonă?

Cu vecinii noștri cei mai apropiați, Arthub, stând în aceeași curte, avem o relație de simbioză. Cu cei de vis-a-vis și de lângă de prietenie, ne zâmbim și ne ajutăm cu diverse ocazional, iar cu o autoservire care este în renovare de 3 luni și nu mai termină odată, una de dependență.

Care este zona preferată/traseul preferat din Cartier? De ce?

Este destul de greu de ales un loc, Amzei are multe colțuri în care poți să descoperi câte ceva deosebit, strada Intrarea Amzei, care e o oază de liniște în mijlocul unei furtuni, merdenelele din colț de la Patiseria Amzei, parcul de lângă Școala nr.5. Dacă ar fi să îi arăt cuiva care nu știe de Piața Amzei how it feels like, l-as pune în fața Teatrului Ion Creangă prima oară într-o marți la ora 12:30, 13:00 și după vineri seara la 22:00 și sunt sigur că va vedea energia despre care vorbeam mai sus.

În încheiere, unde vă putem urmări pe internet?

Pe internet suntem pe Instagram la @_nomadchicken, pe Facebook pe pagina cu același nume, la fel și pentru tik tok și site, dar încurajăm pe oricine să deranjeze și în offline chiar dacă e un simplu “Bună!” sau “Voi ce faceți aici?” pe Strada General Constantin Budișteanu nr.10, (short Budisteanu 10).

Alte noutati