Emisiunea Cartierul Creativ@BRR w/Alex Opriță&Alina Kasprovschi

Marțea aceasta, de la ora 11:00, pe Black Rhino Radio, ne întâlnim cu cea de-a 13-a ediție a emisiunii Cartierul Creativ. Gazdelor emisiunii li se vor alătura Alex Opriță, fondatorul Grupului de Inițiativă Civică Grădina Cișmigiu și Alina Kasprovschi, membru fondator al Fundației Comunitare București. Împreună cu gazdele emisiunii, Maria și Irina, aceștia vor discuta despre proiectele Grupului de Inițiativă Cișmigiu, despre importanța comunităților și a implicării civice pentru creșterea calității vieții în orașe, despre grădini urbane, albine și păsări și despre cum gesturile mici pot aduce beneficii foarte mari pe termen mediu și lung, dar și despre demersul Berzei21 și planuri de viitor.

Despre Alina

Alina Kasprovschi este membru fondator al Fundației Comunitare București, pe care o conduce de la înființare. Organizația strânge resurse locale și finanțează proiecte de care comunitatea din București și Ilfov are nevoie. Cu o experiență anterioară de zece ani în marketing și comunicare, Alina crede că viitorul aparține comunităților reale, vii și vibrante.

Despre Alex

Alex e vâlcean la bază, dar locuiește în București de mai bine 15 ani, când început studiile la Universitatea de Construcții. În 2011, s-a mutat fix la marginea Grădinii Cișmigiu, iar 5 ani mai târziu a pus bazele Grupului de Inițiativă Civică Grădina Cișmigiu. Totul a pornit din dorința de a schimba în bine fața orașului prin implicare directă, de a coagula în cartier o comunitate de oameni proactivi și dornici de implicare. Treptat, și-a dat seama că dorește să dedice tot mai mult timp pentru natură și îngrijirea Cișmigiului. Făcutul de bine s-a transformat într-un stil de viață și a decis să lase ingineria deoparte, făcând pasul către activismul de mediu la Greenpeace. În prezent, e parte din echipa Fundației Comunitare București, unde coordonează Platforma de Mediu.

Emisiunea Cartierul Creativ poate fi ascultată online aici, iar aplicația Black Rhino Radio poate fi downloadată de aici.

Alte noutati