South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena alternative hip-hop, artistul londonez Wu-Lu concertează în premieră la București, alături de trupa sa, vineri, 11 noiembrie, după ora 20:00, la Control Club. Concertul face parte dintr-un turneu european pentru promovarea albumului de debut, LOGGERHEAD, lansat în vara acestui an.


Încă dinaintea albumului de debut, LOGGERHEAD (Warp Records, 2022) sud-londonezul Wu-Lufascinează prin sound-ul său, o combinație inedită de hip-hop, war dubs, lo-fi punk și skate-park screamo. Influențele sale variază de la Factory Records în perioada optzecistă, la DJ Shadow sau Slipknot din anii ’90.


Artistul, al cărui nume real este Miles Romans-Hopcraft, mărturisește că a crescut cu muzica grunge și cu Red Hot Chili Peppers, dar și cu grime și muzică tradițională etiopiană, într-o comunitate din Brixton. Numele său de scenă vine de la „wu-ha” – apă, în limba amhară.


„Mă bucur când oamenii mă consideră punk, dar e mai mult o chestiune de esență, nu înseamnă că muzica mea sună ca Sex Pistols. Dintotdeauna am avut o perspectivă personală și nu fac eforturi să mă aliniez la un stil anume”, spune Wu-Lu.

Wu-Lu, the punky lo-fi hip-hop star moving fast to transcend labels – The Guardian

On his first album for Warp, the South London musician mixes grunge guitars with drum’n’bass breaks and claustrophobic atmospheres, seeking uneasy catharsis. – Pitchfork

LOGGERHEAD is a vivid and expressive debut – The Quietus

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.ro.

Concertul Wu-Lu de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay.

Facebook event

Alte noutati