Weekend în Cartier: 21-23 februarie 2020

Dragi creativi, urmează un weekend plin de evenimente din cele mai faine, cât să afișăm un zâmbet pe față și să depășim vremea de afară ieșind din casă. Weekend-ul acesta ne vedem la: Biscuit Club, Dream & Act, Muzeul Național al Literaturii Române, Librăria Humanitas Kretzulescu, Green Hours jazz&theatre-café, Teatrul Dramaturgilor Români, galeria SAC și Londophone. Iată ce evenimente organizează vecinii noștri creativi:

Este important ca pasiunea pentru cărți și citit să fie încurajată și dezvoltată încă din perioada copilăriei. Așa că sâmbătă, începând cu ora 10:00, cei de la Biscuit Club invită părinții, alături de cei mici, să participe la un târg dedicat schimbului de cărți. De sâmbătă, veți găsi în magazinul Biscuit Club un coș în care puteți aduce, dar și din care puteți lua cărți dedicate copiilor.

Ziua de sâmbătă poate fi continuată apoi cu un workshop de Art Journaling la Dream & Act, de la ora 11:00. Alexandra Muscalu, artist plastic, designer grafic și specialist în branding, va fi cea care vă va ghida în exprimarea sentimentelor prin artă scrisă și în crearea primei pagini de jurnal. Rezervările se fac aici.

Următoarea oprire va fi la Muzeul Național al Literaturii Române pentru spectacolul „1919 Misiune Regală”, pus în scenă după cartea Dianei Mandache „Queen Marie of Romania – Later Chapters of my Life”. Spectacolul va începe de la ora 18:00, iar rezervări se pot face la adresa programe@mnlr.ro.

Mai pe seară, la Librăria Humanitas Kretzulescu va începe de la ora 19:00 seara austriacă de teatru cu Scena.ro. Atunci veți putea răsfoi primul număr din acest an al revistei de arte ale spectacolului Scena.ro, care include Dosarul special Scena performativă austriacă, realizat cu susținerea Forumului Cultural Austriac.

Ziua de duminică va începe alături de poeții Ionel Ciupureanu și T. S. Khasis, în cadrul clubului de lectură Institutul Blecher. Evenimentul moderat de Claudiu Komartin va începe de la ora 15:00 și va avea loc la Green Hours jazz&theatre-café.

Pentru iubitorii de teatru, Teatrul Dramaturgilor Români organizează în perioada 18 februarie-10 martie, Zilele Artiștilor Independenți. Veți putea participa în cadrul unor întâlniri culturale unice alături de unii dintre cei mai cunoscuți artiști din zona teatrului independent. Programul pe zile poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului.

De pe Calea Griviței, ajungeți duminică pe Strada General Berthelot 5, unde galeria SAC va avea vernisajul expoziției APETIT NEFEROS de la ora 18:00, un solo show al artistului Marius Rițiu.

Și, cum poate fi încheiat un weekend în Cartierul Creativ, altfel decât cu un concert de muzică funk live la Londophone? Watzzy va cânta piese de pe noul album „Pamela” într-o manieră mai intimă, piesele fiind interpretate doar cu vocea și chitara, astfel creând o atmosferă lejeră de duminică seara.

Weekend creativ să aveți!

Alte noutati