Filme în Cartierul Creativ.

O idee de Cristina Iancu, Group Creative Director Graffiti PR

În Graffiti PR avem un istoric de nume inedite pentru săli. În fostul sediu din Iordache Golescu ne întâlneam, de exemplu, La maneliști, sala cu scaune tapițate cu piele alb-gălbuie. Sau în Place de fumeurs, sala pe care o tranzitam ca să ajungem pe balconul mic, destinat grupulețelor intime de 3 sau mai puțini consultanți de comunicare ieșiți la o țigară, uneori poștită, în timp ce colegii stăteau cu ideile împrăștiate pe masă.

Când ne-am mutat în Univers, am avut o scăpare ortodoxă și ne-am numit noile săli scurt și obiect: Sala A, Sala B, Sala C și Sala D. Dar ne lua destul de mult timp să cercetăm dacă începutul nu-i cumva sfârșitul și prima sală nu-i cumva ultima și A nu-i cumva D, așa că într-o zi am zis să schimbăm și foaia și credința.

Bun, suntem o agenție de comunicare integrată, PR meaning CONTENT DRIVEN. Conținut pe care de niște ani încoace îl croim și consumatorii îl poartă pe ecrane de laptop și de telefoane, sub formă de video. Avem atâtea filme-n cap și ies atâtea filme din agenția asta, încât am hotărât să ne punem clasicele pe uși de săli și preferatele pe un perete.

În fine, a venit momentul să urcăm la etajul 4 din Univers. Aici geografia insulițelor noastre se schimbă, dar treaba asta cu filmele ne place și ne propunem să ne ținem de coordonate. Ah, dar aici sunt ecrane și videoproiectoare peste tot. Atunci hai să punem în Black Mirror trei oglinzi negre care joacă tot felul de feste, în Gold Rush să facem loc pentru alte materiale prețioase, iar în Cinema Paradiso… în Cinema Paradiso să tapetăm un perete cu postere de film. Film vechi, film nou, film de festival, film monumental, film bun, da, da, sigur că și film nebun. Filmul ca vehicul de idei – 15 idei universal valabile. 15 postere atent cercetate, minimalist reinterpretate și, desigur, nu piratate (!), de la 5 artiști din UK, Olanda, Italia, Neverland (?!) de pe Redbubble.com. Un ice breaker, o invitație, un pretext de conversație – tu câte ai văzut de pe peretele ăsta

Dacă la final de mai ați făcut un raid Across the creative Universe în cadrul Festivalului de Design din Cartierul Creativ (CQDF), înseamnă că ați făcut deja numărătoare și ați mâncat niște pop-corn fie în Black Mirror, fie în Cinema Paradiso. Sperăm că v-a plăcut măcar la fel de tare cât ne-a plăcut nouă să discutăm cu diferite studiouri de film din Europaca să primim drepturi de difuzare fie și pentru două zile. Altfel, dacă încă nu ați trecut pe la noi, vă lăsăm cu lista noastră de preferate de pe perete și cu o invitație deschisă pentru expansiunea granițelor creative din Univers.

1. 2001: A Space Odyssey (1968), regia Stanley Kubrick
2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), regia Michel Gondry
3. Rain Man (1988), regia Barry Levinson
4. The Truman Show (1998), regia Peter Weir
5. The Gold Rush (1925), regia Charles Chaplin
6. Inside Out (2015), regia Pete Docter, Ronnie Del Carmen
7. Le voyage dans la lune (1902), regia Georges Méliès
8. A Clockwork Orange (1971), regia Stanley Kubrick
9. In the Mood for Love (2000), regia Kar-Wai Wong
10. The Seventh Seal (1957), regia Ingmar Bergman
11. Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
12. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964), regia Stanley Kubrick
13. The Lobster (2015), Yorgos Lanthimos
14. A Beautiful Mind (2001), regia Ron Howard
15. Inception (2010), Christopher Nolan

Alte noutati