M60 is Reclaiming Mendeleev

Rămânem în continuare în micro-zona Amzei, unde concentrația de creativitate și business-uri românești pe mp crește constant și punem de această dată sub lupă M60 Cafe, dar și seria de evenimente inițiate de către aceștia – Reclaiming Mendeleev, un demers realizat  împreună cu cei de la ARCEN și BAZA. 


Inițiativa, lansată la începutul lunii iulie a acestui an, face parte dintr-o serie de întâlniri create cu scopul de a reda locuitorilor spațiul public, pe 6 iulie având loc primul eveniment Reclaiming Mendeleev în cadrul căruia au fost și instalate și lansate parkleturile pe strada Mendeleev.


„Am readus parkleturile la viață pe Mendeleev. La lansarea lor a fost multă lume adunată în jurul remorcilor, pe carosabil, iar pentru câteva ore s-a creat un spațiu vag, cu reguli neclare, dar folosit de toată lumea cu prudență și respect. Înainte de eveniment au venit reprezentanții Companiei Municipale de Parking și au declarat că ce se întâmplă este ilegal. Dar nu este. Dimpotrivă, legea e permisivă, deschisă interpretării și înclină în favoarea unor intervenții de tip parklet. Sperăm să convingem reprezentanții Companiei Municipale de Parking să se alăture acestui demers prin care vom face un mic pas către un oraș prietenos cu locuitorii săi, cu pietonii săi.“ – a declarat pentru Cartierul Creativ Alexandru Belenyi, membru fondator BAZA.Deschidem Orașul.

M60 este unul dintre cele mai vechi pit-stop-uri creative din Amzei, un spațiu care a devenit rapid un loc pentru întâlniri, dar și pentru cafele lungi cu prietenii.


Am discutat pe larg cu co-fondatorul M60- Răzvan Crișan și în cadrul unui episod al emisiunii CC la BRR, pentru a afla mai multe despre povestea cafenelei, dar și despre comunitatea creativă dezvoltată în jurul ei, dar mai ales despre preocupările lui legate de industrii creative și rolul lor în creșterea calității vieții urbane și revitalizarea spațiilor în general.  “Conceptul de industrii creative m-a sedus din prima. În primul rând, când am aflat eu de el, în 2006, lucrând la un proiect cu British Council, mi s-a părut fascinant că îți permitea multidisciplinaritate, adică ideea că nu trebuie să te blochezi doar în design, software sau arhitectură, ci poți să te joci la intersecția dintre ele” ne-a povestit Răzvan în cadrul emisiunii, pe care vă invităm să o ascultați aici.

Răzvan Crișan@BRR

Proiectul M60 a fost unul ce s-a bucurat de un succes rapid, Bucureștiul avea nevoie la vremea respectivă de spații designish, la granița între cafenea-co-working și social hub, iar zona Amzei era una ce părea că are potențialul de a se transforma rapid in the place to be din București. Răzvan ne-a povestit mult despre începuturile M60 dar și despre restul proiectelor de HoReCa pe care le-a dezvoltat de atunci, KANE fiind probabil cel mai cunoscut, dar mai ales despre planurile ambițioase și ample pe care le are, care implică și ele folosirea comunităților dezvoltate în jurul proiectelor de food-drink ca un instrument strategic de (re)vitalizare a unei zone/clădiri etc. 


“Încă de la început am vrut foarte mult să-i dăm lui M60 o dimensiune de comunitate, adică să nu rămână doar un loc în care vii, mănânci, pleci, bei o cafea și la revedere. Am căutat să inițiem sau găzduim tot felul de evenimente și idei de-a lungul timpului, de la expoziții de fotografie, design și până la întâlniri ale sectorului asociativ și mese rotunde.  Am vrut mereu să nu fie doar un loc care e doar despre mâncare și atât, ci să fie un loc în care se întâmplă lucruri, se ciocnesc idei”, ne-a mai povestit Răzvan.

***

Pentru mai multe detalii despre evenimentele pe care le pregătesc, dar și despre meniu, puteți accesa paginile lor de Instagram și Facebook.


M60 este un loc în care poți descoperi și te poți bucura de cafea de specialitate, e o locație pentru cei care caută gusturi autentice și o gazdă atentă pentru iubitorii de mâncare.


Meniul conține pe lângă cafea și băuturi non-alcoolice și o ofertă foarte bună de brunch-uri, dar și cocktailuri și băuturi > 3PM, iar parkleturile care transformă niște locuri de parcare sufocante în spații de socializare ajută mult la atmosfera locului și la relația lui cu strada, cu vecinii și cu un discurs mai asumat despre oraș și viitorul lui!

Alte noutati