Weekend în Cartier: 18 - 20 Octombrie 2019

Pentru un weekend reușit în Cartierul Creativ, recomandăm un traseu care să bifeze toate ramurile creative din zonă: de la cafenele de specialitate, la expoziții din cele mai neconvenționale, la teatru și film. 

Mai întâi, se ia mintea curioasă și se trece prin lucrările de arhitectură, grafică, design și fashion care așteaptă la „Cina” până duminică, 20 octombrie, ora 22:00 în cadrul fesivalului DIPLOMA

Între timp, se condimentează expoziția DIPLOMA cu pigmenții de artă stradală ai Irinei Mocanu și notele muzicale ale lui Piktor și Eirwud Mudwasser, la Closing Party Diploma x feeder.ro, de sâmbătă ora 18:00, până dimineața la cântecul porumbeilor din Cartier. 

Iar în cazul în care este nevoie să ne reîncărcăm bateriile, facem o oprire pe Strada General Henri Mathias Berthelot nr. 86, la soto cafe bar. Ne așteaptă cafea puternic aromată, ceaiuri inocente și ginuri fructate, așa, ca pentru toate gusturile. Nu judecăm! 

Ne tragem sufletul și continuăm cu jocuri actoricești și expoziții de artă la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru:

Vineri ne aruncăm privirile către Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov pentru că de la 17:30 are loc vernisajul expoziției „Cristian Pepino – Omul care trage sforile”.

Pe scena Teatrului Odeon vom putea asculta vineri povestea basarabencei Melania și vom învăța cum este viața de familie în piesa Mariei Wojtyszko. Iar sâmbătă, foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin 2 camere cu nisip unde Dragoș Galgoțiu va descrie prin printurile și fotografiile sale viața drept fire de nisip. Tot sâmbătă o vom cunoaște pe Janna a Iaroslavei Pulinovici, un personaj feminin care reflectă adevăratul preț al succesului. Și, dacă vrem să cunoaștem povestea fraților Lee și Austin, o putem face tot pe scena Teatrului Odeon, duminică.

La Green Hours o vom putea urmări pe Acestă Sonia care își schimbă cu totul existența sub ochii publicului în regia Liei Bugnar, vineri de la ora 22:00 sau sâmbătă de la ora 17:00. 

În Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra vom putea urmări o adaptare a piesei „Richard al III-lea” în care lumea modernă se destramă, prin ochii lui Andrei Șerban.

Iar pentru sufletele cinefile recomandăm cea de-a 10-a ediție a festivalului „Les films de Cannes à Bucarest” care se va desfășura și în câteva locații ale Cartierului Creativ.

Vineri, 18 octombrie vom putea urmări la Institutul Cervantes de la ora 18:00 drama Viridianei, iar de la 20:30 „Albă ca zăpada și cele șapte mineriade”, documentar din istoria contemporană a României. Sala Auditoriul a MNAR va proiecta de la ora 20:00 „Dolor y Gloria”, iar la Cinema Union ne transpunem „În clasă” de la ora 19:30 alături de François Bégaudeau.

Sâmbătă vom putea urmări „Los Santos Inocentes” de la ora 17:30 și „Un autre homme, une autre chance” de la ora 20:00, la Institutul Cervantes, povestea micului Joe de la ora 17:30 și „Le jeune Ahmed” de la 20:00 în  Sala Auditoriul a MNAR și filmul „Dheepan” de la ora 19:30 la Cinema Union

Iar duminica încheie weekendul în Cartierul Creativ cu secretul Esmei de la ora 16:00 și „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” de la 19:00 la Institutul Cervantes, povestea actriței „Nina Wu” de la ora 17:30 și „Portrait de la jeune fille en feu” de la 20:00 la MNAR și povestea expoziției „The square” de la ora 19:30 la Cinema Union

Un weekend creativ să aveți!

Alte noutati