RESTART Amzei

Este un proiect al Cartierului Creativ ce își propune să evidențieze potențialul pe care această zonă îl are pentru București, din dorința de a genera astfel un exemplu de bune practici pentru revitalizarea unei zone.

Intersecții în Cartierul Creativ

Istoria orașului din ultimii 100 de ani și infrastructura culturală din zona definită de Grădinile Cișmigiu și delimitată de arterele Berzei – Bulevardul Elisabeta – Calea Griviței – Calea Victoriei reprezintă o bază importantă pentru efervescența creativă contemporană ce definește astăzi primul Cartier Creativ al Capitalei.

Expoziția își propune să evidențieze contrastul, dar și intersecțiile dintre infrastructura culturală valoroasă și antreprenoriatul creativ actual, prezentând o colecție de imagini și povești, un traseu imaginar prin cea mai efervescentă zonă creativ-culturală din București.

Fotografiile sunt semnate de Horațiu Șovăială, cel care a surprins frânturi de optimism și de energie coagulate în jurul oamenilor, organizațiilor și inițiativelor creative, și de Cornel Lazia, ale cărui imagini punctează energia nebănuită pe care instituțiile culturale o emană în jurul lor.

Programul de vizitare ReSTART Amzei este de luni până vineri, între 10:00 – 16:00, până pe 15 martie 2023. Locația este Centrul Cultural al Primăriei Sectorului 1 (platou Amzei), strada Piața Amzei nr. 13. Intrarea este gratuită. Eveniment aici.

Ateneul Român

Conservator

Muzeul Național de Artă al României

Sala Palatului

Sala Radio

Universitatea Națională de Arte (str. Budișteanu)

Universitatea Națională de Arte (Calea Griviței)

Palatul Universul


Expoziția este completată de filmul ReStart Amzei, care prezintă potențialul acestei zone din perspectiva unor organizații creativ-culturale locale, precum și de harta Cartierului Creativ, care detaliază cele cinci microzone ale CC și promovează totodată parte dintre spațiile și organizațiile care le definesc.

ReSTART Amzei este un eveniment realizat în baza unui parteneriat strategic cu Primăria Sectorului 1.
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. 

Alte noutati