I See Ghosts – O nouă expoziție din cadrul seriei OUT OF NOWHERE își deschide porțile

Black Rhino Radio & glo™ deschid sâmbătă, 9 aprilie, cea de-a doua expoziție din cadrul seriei OUT OF NOWHERE, prin care aduc în atenția publicului importanța conexiunilor în logica audio-vizuală și modul în care cele două forme de artă, muzica și fotografia, lucrează împreună. I See Ghosts este a doua expoziție din cadrul proiectului comun al glo™ și Black Rhino Radio, a cărei misiune este să susțină noua generație de artiști vizuali. Expoziția își deschide porțile începând cu vernisajul de pe 9 aprilie, orele 15:00, și va ramâne deschisă în studioul Black Rhino Radio din General Constantin Cristescu nr. 12 până pe 22 mai.

Fotograful Sorin Mihai Călițescu, creatorul expoziției I See Ghosts, este adeptul unei fotografii reale, neprelucrate, de stradă. El se plimbă și descoperă orașul cu toate elementele lui – neplăcute, ascunse, ciudate, amuzante, distopice.

„Orașul e departe de a fi un Paradis. E un organism viu. E plin de emoție, bucurie, durere, frustrare, nebunie, dragoste, delir. E o oglindă a multitudinilor de tipologii și trăiri ale oamenilor. Cei mai mulți dintre noi alegem să stăm în tribul nostru și să vedem lucrurile care ne plac sau care ne inspiră. E o atitudine care ne protejează de emoții puternice și care ne proiectează o viziune a orașului ca un corp inert și amorf”, spune Sorin despre documentarea fotografică din cadrul expoziției I See Ghosts.

În cadrul expoziției, vizitatorul descoperă fragmente din spațiul urban, cu oamenii și obiectele care îl compun, întrucât artistul Sorin Mihai Călițescu documentează necontenit încă din 2009 străzile din București și descoperă, cu preponderență, locuri și situații ieșite din comunul majoritar. În crearea fotografiilor, autorul a avut în prim-plan străzile din București: „Bucureștiul este un oraș al luminilor, însă arată de parcă nimeni nu ar fi plătit lumina. Așa că prinde viață la amurg”. Autorul se află la a doua expoziție, după cea din Nancy, Franța (Pomp It Up Editions).

Seria de expoziții OUT OF NOWHERE a fost inaugurată în luna ianuarie cu proiectul „In the back of my mind” și este un demers de durată, prin intermediul căruia studioul Black Rhino Radio se transformă într-un spațiu expozițional, deschis publicului larg, pentru promovarea artiștilor din zona artelor vizuale. Fiecare expoziție va sta în studioul BRR timp de 30 de zile și poate fi vizitată în orele de program ale radioului. În acest fel, vizitatorii vor interacționa deopotrivă cu expoziția, cu muzica și cu atmosfera specifică unei stații de radio online. Prin intermediul acestei colaborări, artiștii beneficiază de sprijin în producerea expoziției și de un spațiu de expunere viu, nealterat de presiunile unui deziderat comercial.

Alte noutati