Modernium X Variegata

Bine ați venit în Cartierul Creativ! Ca să facem introducerile, spuneți-ne câteva cuvinte despre voi. Cine sunteți, ce background aveți și cu ce vă ocupați acum?

Bine v-am găsit! Ne bucurăm să ne alăturam comunității! Noi suntem Mihnea, Corina și Cristina. The Modernium este fondat de Corina si Mihnea. Noi doi ne cunoaștem din liceu, dar ne-am reinteresectat în anii facultății. Mihnea a terminat Design de Produs la UAUIM, iar eu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Dorința de a avea un business creativ era în plan de câțiva ani, doar că nu știam exact ce anume vrem să facem. Eu nu mă regăseam în jobul pe care îl aveam la birou și abia așteptam să ajung acasă să pictez, culorile mă făceau fericită. Mihnea deși realiza ilustrații digitale și activa în sfera creativă, simțea nevoia de a se îndepărta de ecran și de a crea un obiect fizic. Și așa s-a născut Modernium, mai exact în aprilie 2020, în carantina. Am învățat împreună să lucrăm cu diferite materiale, iar în prezent realizăm decorațiuni interioare din praf ceramic cu o cromatică atipică și bijuterii din alamă și argint. Decorațiunile sunt realizate prin turnare, în matrițe realizate de noi din silicon. Pe lângă Modernium, mai avem și proiecte separate în regim freelance.

Dar acum o lăsăm și pe Cristina să se prezinte:

Știți persoana aceea pe care o întrebi ce plantă să îți iei care sa fie ușor de îngrijit și de care să uiți eventual într-un colț al camerei, dar ea sa fie încă vie? In cercul meu de prieteni, eu sunt persoana aceea. Chiar dacă la bază sunt inginer chimist și lucrez în corporație, mereu am simțit o chemare spre lucruri mai creative: tatuez hand poke (un stil destul de subapreciat momentan in România), am început sa tricotez 3 pulovere și 2 veste dar nu le-am terminat niciodată, am cântat într-o trupă pe aici prin București și mai nou îmi pun un vis pe picioare: Variegata. Am visat de mult, am amânat mereu și am zis ca anul asta nu mă las până nu mă văd strălucind într-un shop mic de stradă, plin ochi cu plante rare și flori. Dacă îmi era scris să fiu inginer, eram până acum prin fabrici; dacă era sa fiu destinată corporației, eram prin delegații în țări străine pana acum. Dar eu vreau să rămân aici între prieteni și plante și să fac ceea ce mă face fericită.


Spuneți-ne cum s-a născut Modernium x Variegata.

Povestea noastră este foarte simpatică. Pe Cristina am cunoscut-o pe Instagram când ne-a plasat o comandă pentru o vază. Livrarea am făcut-o personal și atunci i-am spus că ne-am dori să închiriem un spațiu pentru a ne desfășura mai bine activitatea. Ea urma să își deschidă un business cu plante, așa că ne-am reîntâlnit la o cafea și ne-a propus să închiriem împreună. Am acceptat pe loc, întrucât se potrivea perfect cu conceptul nostru și am simțit o energie bună.   

Și așa s-a născut Modernium x Variegata, dintr-o dorință comună de a avea un spațiu în care să facem ceva ce ne aduce fericire.


Ce credeți că face din acest business un business creativ? Și ce fel de produse pot găsi cei care vă calcă pragul?

Suntem un business creativ în primul rând pentru că realizăm obiectele manual și suntem pasionați de tot procesul, de la schiță până la obiectul final, în special pe partea de bijuterie unde Mihnea dă forma metalului cu ajutorul ciocanului și nicovalei. Ne place să experimentăm și să interacționăm cu diverse materiale și nu ne este frică să încercăm lucruri noi.

La noi veți găsi plante alese cu grijă de Cristina, bijuterii din alamă și argint și o gamă largă de decorațiuni interioare din praf ceramic sau metal: vaze, ghivece, suporturi de lumânări și multe altele.


Cum v-ați hotărât să vă stabiliți businessul în Cartierul Creativ, cum ați găsit spațiul și care au fost cele mai mari provocări de până acum?

Am petrecut o perioadă bună de timp în Cartierul Creativ și nu cred că ne-am dat seama. Cumva, mereu am gravitat în jurul acestei zone, fie pentru studii, fie pentru muncă. Cristina chiar a locuit în zona Amzei un an de zile.

Cu Modernium drumurile prin Cartierul Creativ s-au intensificat datorită colaborărilor cu magazinele Cărturești, Ototo și Altrntv. Ne cumpărăm des și materiale de la ProfiArt sau PictorShop.

De când ne-am decis să închiriem un spațiu, am căutat exclusiv în zona Cișmigiu-Griviței. Nu am apelat la nicio agenție, am mers pur și simplu pe străzi și am pus întrebări.

Spațiul din Griviței 72 l-am găsit pe 26 decembrie 2022 și ne-a atras pentru că avea vitrină. Nu avea niciun număr de telefon în geam, dar un vecin (care se află întâmplător pe strada când am ajuns noi) ne-a ajutat sa luam legătura cu proprietarul. Și l-am închiriat după Anul Nou. Arată destul de ponosit, dar l-am readus la viață prin culoare.

Provocările de până acum au fost strict administrative, nu știam câte acte sunt necesare pentru deschiderea unui magazin.


Ce proiecte dezvoltați și ce planuri de viitor aveți?

Momentan ne vom axa pe promovarea magazinului, dar pe viitor ne dorim să organizăm și ateliere creative. Am dori ca în timp să expunem și alți prieteni creatori și să colaboram cu mai multe afaceri creative.


Care este relația cu vecinii? Ce alte locuri din Cartierul Creativ frecventați sau ce ați recomanda din această zonă

Până acum i-am cunoscut pe cei de la Black Habit și Cuckoo Place. Au fost foarte primitori și dispuși să ne ajute cu orice informații legate de deschiderea unui spațiu. Asta ne-a făcut să ne simțim deja parte din comunitate și fericiți cu alegerea făcută.  

Frecventăm des Parcul Cișmigiu, cafeneaua Beans and Dots, magazinele partenere și zona Amzei, fie pentru plimbare, fie pentru mâncare.

Cristina vă recomandă să vizitați atelierul Ramonei de la Bumbagr de pe Calea Victoriei 103-105 și să beți o cafea la Sloane pe Calea Victoriei.


Care este zona preferată din Cartier? De ce?

Pentru mine și Mihnea, zona Cișmigiu – Bvd. Regina Elisabeta, pentru că acolo ne plimbăm de ani de zile și în acele plimbări s-au conturat multe idei care au devenit realitate astăzi. Bunicul meu chiar a locuit pe Bvd. Regina Elisabeta și am urmărit de-a lungul anilor evoluția zonei.

Pentru Cristina zona Amzei, pentru că a locuit acolo un an de zile și a avut timp să cunoască business-uri locale, a descoperit cafeaua de specialitate și a cunoscut oameni frumoși.


În încheiere, unde vă putem urmări pe internet?

Ne puteți urmări pe Instagram : @themodernium și @variegata.shop și vă așteptăm la locația din Griviței 72.

Alte noutati