5 din Cartier 3-7 februarie 2020

Avem înaintea noastră o săptămână plină de spectacole de teatru, lansări de carte, expoziții de artă și live act-uri. Iată unde ne vedem săptămâna aceasta în Cartier:

Luni putem vedea picturile murale pe care Pisica Pătrată le-a realizat la Institutul Cervantes, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă, cu o rezervare înainte la adresa cultbuc@cervantes.es. Vernisajul va fi urmat de un performance OrkiPP (ORKID & PISICA PĂTRATĂ, live-drawing).

Marți discutăm despre „Epoca întunecării” la librăria Humanitas Cișmigiu. Publicată recent la Editura Humanitas, în colecția Istorie, în traducerea lui Dionisie Constantin Pîrvuloiu, „«Epoca întunecării» scoate la iveală ce s-a pierdut odată cu victoria creștinismului. Este o carte cutremurătoare despre o epocă a distrugerii și disperării, în care Catherine Nixey îmbină cu pricepere și talent tonul serios al cercetătorului cu expresivitatea și cursivitatea jurnalistului. O carte cu adevărat provocatoare, care va pune într-o lumină nouă tot ce știm despre începuturile creștinismului“ (The Times).

Miercuri ne strângem cu toții în Camera din Față a bunicii pentru a discuta idei despre cartea lui Victor E. Frankl „Man’s search for meaning”. La link-ul de aici puteți rezerva locuri.

Joi ne întâlnim la Galeria Mobius pentru vernisajul expoziției WTFWJD în cadrul căreia vor fi expuse cele mai recente lucrări ale artistului Pandele Pandele. Lucrările sunt din cele mai diverse, de la picturi și desene, la obiecte de ceramică, artă digitală și instalații specifice, iar dacă sunteți curioși și vreți să le descoperiți, ne vedem la Mobius.

Vineri ajungem la Teatrul Dramaturgilor pentru spectacolul Mazurka. Spectacolul nu este unul biografic, ci mai degrabă o încercare de a devia de la realitatea absolută la cea spirituală. „Toți iubesc muzica, dar nu și omul”. Bilete găsiți pe acest site.

Săptămână creativă să aveți!

Alte noutati