Weekend în Cartier 22-24 noiembrie 2019

Un pic de ploaie și puțin vânt, nu ne pot ține în case prea mult. Ne luăm umbrelele-n spinare și plecăm prin Cartier în căutare de evenimente care să ne țină de cald (trupește, dar mai ales sufletește).

Până pe 24 noiembrie putem cunoaște îndeaproape cultura palestiniană prin intermediul proiecțiilor de film care au loc la Cinema Muzeul Țăranului. Iar pentru un plus de cultură indigenă, ne strângem vineri la J’ai Bistrot, de la ora 22:00, și ne lăsăm purtați către o noapte arabă imaginată de Nic (nomansland inc). Iar duminică, tot la J’ai Bistrot, gustăm din preparatele locale, la Palestinian Lunch. Yummy!

Din Orientul Îndepărtat, până-n Cartierul Creativ, luăm covorul fermecat care ne lasă în mijlocul unei lumi virtuale: la expoziția BINAR din fostul restaurant Cina. Instalații interactive, artă algoritmică, realitate virtuală, realitate augmentată, proiecții 3D și video-mapping, toate, acompaniate de coloana sonoră a unor artiști contemporani. Grăbiți-vă, BINAR este deschisă până duminică la ora 22:00.

Șțim, pe o vreme ca cea de afară nu ne dorim decât să avem parte de puțină căldură, așa că traversăm Cartierul Creativ până la Apollo 111 pentru a vedea Cea mai călduroasă zi din an. Va fi ultima reprezentație, așa că nu uitați să vă luați bilete.

În weekend ne bucurăm din plin de timpul liber, așa că și dormim mai mult, iar micul dejun se transformă în brunch. Și cel mai bun brunch din Cartier îl servim la Tartelicious, sâmbătă de la ora 11:00, până târziu. Cătălina și Rodica ne așteaptă cu tort de mere, tarte cu vișine și mac, și multe, multe alte bunătățuri.

Domeniul viselor a atras și a mistificat dintotdeauna lumea noastră. Uneori le înțelegem, alteori nu. Dar mereu putem încerca să le cunoaștem mai bine, și tocmai de aceea cei de la ARTHUB au organizat expoziția SLeeP PaRaLysiS, unde artistele Nadine și Mimi ne fac cunoștință cu lumea viselor lor. Expoziția va fi deschisă până duminica aceasta.

Iar pentru cinefilii din Cartier, la Cinemateca Eforie revine Cineclub Queer cu filmul De vierde man, care va rula sâmbătă, începând cu ora 23:00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul moderată de criticul de film Andrei Gorzo.

Un weekend creativ să aveți!

Alte noutati