PIAȚA DE ARTĂ ȘI DESIGN

Ajuns la cea de-a treia ediție, Piața de Artă și Design va avea loc în perioada 24 – 26 martie 2023 în spațiul Mezanin din Palatul Universul, strada Ion Brezoianu 23-25.

Piața de Artă și Design (PAD) este un eveniment bianual cu concept comercial care oferă posibilitatea, gratuit, persoanelor și entităților care activează în domenii asociate cu arta, designul, arhitectura, publishingul de a-și vinde produsele din calitatea de creatoare, autoare, editoare, traducătoare.

Cea de-a treia ediție a evenimentului este și prima care își asumă curatoriatul persoanelor și entităților participante la eveniment, procedeul fiind asumat și realizat de cei trei fondatori PAD, Otilia Fiastru, Eugen Rădescu, Mihnea Mihalache-Fiastru. În acest sens, este pentru prima dată când Piața de Artă și Design a organizat un open call pentru înscrierea la PAD, în urma căruia s-au primit aproximativ 60 de aplicații:


A fost mult mai dificil decât ne așteptam, speram să primim câteva aplicații din care ne doream să putem alege câteva, motiv pentru care ne-am pregătit cu o procedură de lucru minuțioasă și elaborată și am decis că vor intra în Piața de Artă și Design doar acele aplicații care vor primi unanimitate de voturi din parte noastră, nu majoritate. Am avut de evaluat 60 de aplicații foarte bune, cu care ne dorim să ne întâlnim și în viitor, iar dintre acestea au primit unanimitate de voturi 12. În total, cea de-a treia ediție PAD va aduce în fața publicului 36 de participante și participanți”, au declarat organizatorii.

În ultimul weekend din martie, la Piața de Artă și Design aveți posibilitatea de a cumpăra obiect și lucrări și de a vă întâlni cu: P+4 Publications, Ciao Miki, Paper Traffic, Primitiv Plants, Fabrik, Nicu Ilfoveanu, Clubul Fantomelor Financiare, Lorena Cocioni, Remus Radu, Diana Vasilescu, Paula Rusu, Lea Rasovszky, Atelier MUC, Palpabil Studio, De Ceramică, Emilian Pospaii, Gura Mare, Luca Florian, Centrul Dialectic, Cer Interior, Transmisii: Trei Falduri de Realitate, Daniel Roșca, SIROP, Codobatura, ATMA, Sandra Berghianu, Diafan, Sașa Lazăr, Adrian Bîndiu, Octavian Angheluș, Irina Motroc, Dinu Bodiciu, Human APJ, Miruna Iani, Oana Barbonie, Sabina Tupan.

ORGANIZATORII

Otilia Fiastru este designer de bijuterii și graphic-designer. În 2013 a fondat marca de bijuterii contemporane OVAL, premiate cu Premiul MNAC la Târgul de Bijuterii Contemporane Autor 2014 și cu Premiul Special pentru Accesorii de Designer la IFS 2016, Săptămâna Modei de la Londra. Are în pregătire o expoziție OVAL care se va desfășura în aprilie 2023.  

Eugen Rădescu este cercetător social, activist queer și curator independent, interesat de conexiunile dintre artă și politică, strategii queer și disensiuni de clasă, researcher la intersecția dintre arta contemporană și condițiile sale de producere, practica de realizare a expozițiilor și teoria dezvoltării. Este director al Bucharest Biennale și membru al boardului de selecție apexart New York (SUA). A ținut conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Paris Photo, Paris, Gulbenkian, Lisabona, Kunsthalle, Viena, Gagnef, Sweden.

A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin (2009) și “QUEER. Istorii ilustrate” la Black Button Books (2019), București, contributor în „Feminism intersecțional” (coord. Olivia Nițiș), KWEST, Berlin, Germany (2021).

Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Mihnea Mihalache-Fiastru, artist care lucrează cu imagine și text. A creat două serii web de docufiction între 2015 și 2016, colaborează cu diferite publicații, este autor a trei volume de proză documentară „Tehnologia expunerii universale” (2018) și „Expres” (2019) și “ȘPEC” (2022). Mihnea Mihalache-Fiastru a publicat numeroase texte proză și eseu atât ​​local cât și internațional și lucrează în prezent la următorul său volum și la mai multe proiecte vizuale. Locuiește și lucrează în București.

Alte noutati