Grădinărit în Cișmigiu | Grădina cu Oameni

Weekendul acesta, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu invită iubitorii de natură să participe la atelierul de Grădinărit în Cișmigiu | Grădina cu Oameni.

„Încă din 2021, am început să colaborăm cu ALPAB pentru a găsi împreună calea pentru un Cișmigiu mai bun, cu resursele disponibile. De data asta ne-am propus să redăm farmecul Rotondei Scriitorilor, una din zonele emblematice ale Cișmigiului.
Aducem împreună specialiști, angajații de la serele și birourile ALPAB și voluntari iubitori ai Grădinii Cișmigiu pentru planta peste 1000 de plante, în weekendul 2-3 aprilie.”povestesc cei de la Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu

Peste 1300 de plante noi vor fi aduse în Rotonda Scriitorilor; anemone, campanule, iriși, spânz, viole, ferigi, sedumuri și multe toate altele, toate vor avea locul lor precis în amenajare, în funcție însorire, textură, culori, calendarul de înflorire, condițiile de climă și relația cu elementele de patrimoniu.

Proiectul de plantare a fost elaborat de peisagista Corina Trancă și ține cont până și de referințele la florile din operele scriitorilor înfățișați în rond, iar toată intervenția a fost supusă spre avizare Ministerului Culturii cu sprijinul celor de la Institutul Național al Patrimoniului, printr-un memoriu justificativ elaborat de peisagistul Alex Mexi.

Cei care doresc să-și petreacă weekendul contribuind la înfrumusețarea Rotondei Scriitorilor se pot înscrie completând următorul formular: https://forms.gle/fJxzdP11uaVPCxS28

––––––––––––––––-
Grădina cu Oameni | Cișmigiu  este un proiect de educație ecologică și activare comunitară implementat de echipa de voluntari din Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu.
Proiectul abordează echilibrul ecosistemului Grădinii Cișmigiu și al zonelor adiacente rezidențiale, punând în legătură specialiști din domeniile asociate ecologiei, comunitatea din zonă, bucureștenii care îndrăgesc Cișmigiul și autoritățile administrative printr-un proces participativ de educație aplicată.
Proiectul cuprinde patru direcții: peisagistică și grădinărit urban, ecologie sonoră, apicultură urbană și ornitologie. Atelierele de grădinărit invită participanții la o înțelegere a a spațiului verde din Cișmigiu din perspectivă ecologică și istorică, explorând întâlnirea dintre fauna Cișmigiului, elementele de patrimoniu și cele vegetale în raport cu diferite activități umane.

Alte noutati