5 din Cartier: Guest Edition cu Julien Britnic

Săptămâna aceasta, în rubrica specială 5 din Cartier: Guest Edition, facem cunoștință cu Julien Britnic și cu locurile pe care acesta le frecventează în Cartier.


Foto: Nikita Dembinski

Julien Britnic este copywriter la atelierul de creație Gavrilă & Asociații și remixer cultural (orice ar însemna acest lucru) situat fizic în București dar, mental, peste tot. Este cunoscut pentru remixurile pop ale coperților de opere ale literaturii clasice, pentru colecțiile de tricouri în colaborare cu designerul Lana Dumitru, pentru textele/citate de pe Instagram, pentru colaborările cu revistele Sindroms și Kajet Journal și pentru instalațiile/intervențiile din cadrul unor expoziții ca ARTDOOR (Awake Festival), BINAR, Romanian Design Week, Bucharest Art Week și altele. Mai nou, se pregătește pentru debutul serios (pe cât posibil) în literatură.

Măcelărie La Băiatu’  📍  Piața Amzei

Ca o matrioșkă în interiorul căreia găsești nu o altă matrioșka, ci un sugiuc, acest loc ascunde ceva care nu apare pe firmă. Și asta, normal, intrigă. Sigur, sunt și cotlete de berbecuț, dar la intrare sunt rafturi întregi cu un  ”who’s who” al dulcegăriilor turcești, de la un miriad de tipuri de halva la dulcețuri de smochine și apoi baclavale.

Muzeul Național al Literaturii Române 📍  Str. Nicolae Crețulescu 8

Ascuns prin spatele Hilton-ului, aici poți descoperi lucruri pe care trebuie să recunoști că nu le știai chiar dacă te consideri un șobolan de cultotecă. Cum ar fi o expoziție dedicată  Génicăi Athanasiou, o muză de origină română a cinema-ului mut franțuzesc din anii ’20 (related searches: Antonin Artaud, Man Ray).

Red Goblin 📍  Știrbei Vodă 4

E locul pe care ciocanul lui Thor îl va cruța în cazul unei confruntări dintre Valhalla și București pentru că aici găsești cam tot ce înseamnă comics-uri mainstream produse de laboratoarele uzinelor DC Comics și Marvel.

Bocca della Verità 📍  Parcul Cișmigiu

Nu trebuie să mergi la Roma pentru a te întâlni cu o gură profetică de piatră care știe pe ce serpentine te va duce linia destinului. Ba chiar unii dacomani spun că acesta e originalul dăltuit la Sarmisegetuza care a fost copiat apoi în capitala imperială. 5 lei și ți se potolesc toate angoasele legate de incertitudinea viitorului.

Burgeria Știrbei 📍  Știrbei Vodă 59

Că tot vorbeam de imperii și potolit angoase, aici e ducatul lui Malacu cu o chiftea între două chifle pe blazon, de o calitate excelentă, așa cum atestă toate review-urile de pe Google și zâmbetul de consumator satisfăcut care ți se întinde pe față.

Pe Julien îl puteți găsi atât pe Facebook , cât și pe Instagram.

Alte noutati