Gala Moda UNArte 2022

Departamentul de Modă al Universității Naționale de Arte din București organizează Gala Moda UNArte 2022, marți, 28 iunie, începând cu ora 18.30, în grădina Facultății de Arte Decorative și Design, Calea Griviței, nr 28.

Vor fi prezentate cele mai noi colecții realizate de absolvenții Licență și Master.

Evenimentul se va deschide în prezența domnului Mădălin Bunoiu, președintele ARACIS, iar rectorul Universității, prof. univ. dr. Cătălin Bălescu va acorda premiile UNArte absolvenților promoției 2022.

Tot în cadrul Galei, va fi lansat și DIPLOMA Fashion Film 2021, un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mîndru și realizat împreună cu Stay Sharp și Gavrilă Fashion Tellers, divizia specializată în comunicarea pentru industria de fashion din cadrul agenției Gavrilă&Asociații.

Structurat în 8 capitole și filmat la Combinatul Fondului Plastic, scurt-metrajul (5’31”), care cuprinde o selecție de designeri de la ediția din 2021 a festivalului, este construit în jurul a 8 monologuri susținute de actrița Silvana Mihai.

Scurt-metrajul este un proiect creativ care promovează designerii de modă expuși în cadrul ediției a VIII-a a festivalului DIPLOMA Show, singurul dedicat noii generații de creatori români.

Alte noutati