Târgul botanic Club Clorofila: evenimentul care aduce la un loc pasionații de flori și plante cu artiști, producători și comercianți locali

Prima ediție a târgului botanic Club Clorofila aduce împreună la Mezanin, între 30 septembrie – 1 octombrie, artiști florali, designeri de obiecte botanice, mici comercianți și producători locali de flori și plante.


Club Clorofila este un concept de evenimente cu tema botanică pentru cei care-și doresc să se simtă mai aproape de natură în mijlocul orașului. Primul eveniment deschide conversația între pasionații de plante și crescători, producători și creatori locali independenți din București și împrejurimi.


“Pentru că nu ne putem muta cu toții în mijlocul naturii facilităm momente simple de reconectare cu natura în oraș. Pe viitor ne dorim ca târgul să devină o adevărată piață de flori, plante și produse conexe care să aibă loc afară, pe o stradă care să devină pietonală pe durata evenimentului”, spune Cătălina Bolozan, fondatoarea Club Clorofila.


Printre participanții la prima ediție se numără atelierul botanic LAVA, artistele florale Muna Bloom și Popia Pop-up, magazinul de plante Plantropic, atelierul de broderie botanică Manufactură Zada, atelierul floral Sonore Greens, grădina de lavandă Lavandula & Co, pepiniera de plante perene aclimatizate Luca Perene și ilustratoarea de artă botanică Cristina Pătrulescu.


Instalație de plante perene


Cu sprijinul Luca Perene, între 30 septembrie – 1 octombrie, în spațiul de la Mezanin va crește o microgradină de plante perene. Perenele sunt plante care cresc în sălbăticie și au capacitatea miraculoasă de a ierna afară, la temperaturi foarte scăzute, și de a renaște în fiecare an, în primăvară.


Participanții la târgul botanic Club Clorofila încorporează plantele în viața de zi cu zi și le transformă în obiecte de design sau de artă care au puterea să ne schimbe starea de spirit și să deschidă o conversație despre rolul pe care ne dorim să-l ocupe natura în viețile noastre.


Toate plantele, florile și obiectele din spațiu vor putea fi achiziționate în timpul evenimentului. 

Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe informații despre eveniment aici.

Identitatea vizuală Club Clorofila și vizualul evenimentului au fost realizate de Alexandra Dumitrana

Alte noutati