5 din Cartier: Guest Edition cu Ioana Nicolescu

Luxury & Sustainability Business Consultant, Creative Director și blogger, Ioana Nicolescu a lucrat peste 15 ani în modă și lux la Paris pentru branduri precum Dior,  Prada, Chloé sau Comme des Garçons. Fashion Contributor pentru ELLE, Marie Claire, Forbes Life și Harper’s Bazaar, pe Ioana o puteți găsi pe blogul ei Code Noir Style, carnetul ei virtual de lifestyle și trend forecasting unde scrie despre modă, lux, sustenabilitate sau importanța implicării în viața comunității. 

„Am ales afaceri mici pe care le știu de ani de zile și care, fără susținerea noastră, nu ar mai fi în zona și nu ar mai face din cartier locul prietenos care este. Sper ca recomandările mele să ajute și pe alții să-și cunoască mai bine vecinii și comunitatea faină din Cartier.„ – ne spune Ioana.

Patiseria Ianke @Pasajul Englez
O mică afacere de familie, nu este foarte cunoscută, strunită de doamna Gligore, pe care puteți vedea cel mai des la vânzare. Pare severă până când râde – treceți după 18h, doamna este o poezie. Dacă cumpărați o dată ceva de la ea, rămâneți fidel – nu ratați foietajele cu miere și nuca, sunt îngrozitor de bune și nu le găsiți zilnic. Iar dacă căutați reviews pe Google – numai 5 stele, ceea ce confirm.

Petshop Alfra @Strada George Vraca 4
Luminița, una dintre cele două proprietare, este pasionată de animăluțe și un om generos cu suflet mare. Cele 4 pisici ale străzii au bar suedez nonstop în fața buticului și au fost îngrijite și sterilizate cu ajutorul ei și al colegei ei. Tot la ele găsești tot felul de produse pe care nu le găsești sistematic online și întotdeauna au recomandări foarte bune.  

Tartelicious @Strada Ion Brezoianu 35
Cine nu o știe pe Cătălina și faimosul ei brownie? Ca să nu pomenesc decât unul dintre produsele ei pe lângă care nu poți trece indiferent.  Întotdeauna veselă, săritoare și cu o energie bună, tot ce face Cătălina este foarte gustos – cred că secretul ei este că le face din suflet. Ca Luminița, Cătălina se implică și în demersurile din cartier devenind mai mult decât vecina cu business – este o prietenă. 

Încălțăminte reparații @Strada George Vraca 5
Unul dintre cei mai buni meșteri pantofari din București, Cristi nu este foarte vorbăreț, dar foarte eficient, atent, rapid și un om profund bun. Am prietene foarte pretențioase care vin tocmai din Dorobanți să-și repare lucrurile la el.    

« De la Ferma proaspăt și gustos » scrie pe minusculul comerț la începutul @Intrării Rigas de unde iau cappuccino de ani de zile. Nea Mihai pare scos dintr-un film cu Jean Gabin, are întotdeauna o șapcă pe cap și mult umor. L-am poreclit Monsieur Michel. Din păcate doar soția sa a stat la poză, va trebuie sa mergeți să-l vedeți ca sa înțelegeți. Cunoaște pe toată lumea și are o selecție foarte atent făcută și fină de produse testate personal. El m-a convins sa încerc șampania Zarea (desigur, varianta sec, pour les connaisseurs).

Când se află în București, pe Ioana o puteți găsi pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, la Beans & Dots Cișmigiu, la bârfă cu nea Mihai de la patiseria Comteia de lângă Amzei (cele mai bune merdenele din oraș, celebre și la Paris și Londra) alergând în Cișmigiu, hipnotizând cartofii prăjiți de la Energiea, la un pahar de vin la Athené Palace, încercând fotolii la Roche-Bobois, după grile la Capșa sau la un vin + un concert la Green Hours.

Online, Ioana poate fi găsită pe instagram @the_ioana și pe Facebook aici.

Alte noutati