Sticker de Cartier este aici!

În urma OPEN CALL-ului lansat luna trecută împreună cu Local Design Circle și Sticker Republic, avem prima serie de Stickere de Cartier. Zeci de designeri au răspuns provocării noastre de a conecta entitățile din harta virtuală a Cartierului și de a face o serie de stickere de colecție pe care să le găsești în locațiile tale preferate din Cartier. 

În această primă serie avem o selecție de 8 Stickere de Cartier, atent curatoriată, de la 5 graphic designeri români talentați și care fac parte din comunitatea noastră de creativi: Lavinia Trofin, Iulia Mirică, Doriana Mărășoiu, Diana Bîrhală și Mihai Dragomir. 

“Am lansat acest open call alături de echipa Cartierul Creativ pentru a ajuta la promovarea acestei zone din București. O zonă în care și noi ne petrecem foarte mult timp și pe care am avut plăcerea să o vedem cum se dezvoltă.

Brief-ul a fost despre utilizarea modulelor și a culorilor identității Cartierului Creativ pentru a reinterpreta efervescența acestui spațiu. Propunerile selectate de noi sunt viziuni ale designerilor participanți, mai descriptive sau mai abstracte, despre apropierea comunității, intersectarea scenelor creative, sau diversitatea pe care o înglobează această zonă.”, ne-au spus cei de la Local Design Circle. 

Și pentru că cei 5 designeri selectați sunt foarte familiarizați cu al nostru Cartier, le-am mai setat o provocare, aceea de a ne spune, pe scurt, ce înseamnă pentru ei Cartierul Creativ. Iată și răspunsurile lor:  

Doriana Mărășoiu

Cartierul Creativ e un amestec de lumi și inițiative culturale, un proiect care îmbrățișează industriile creative, arta, arhitectura, gastronomia, cultura locală și diversitatea. Reprezintă locurile și colțurile urbane care mă inspiră și care mă fac să iubesc Bucureștiul, cu care am avut mereu o relație bivalentă. Și, mai mult decât orice, este o comunitate de oameni faini, care își doresc să trăiască într-un București mai bun, mai deschis si mai efervescent din punct de vedere cultural și care au înțeles că, pentru a ajunge acolo, e nevoie ca fiecare dintre ei să se exprime autentic și să își aducă contribuția în acest proces.

Pe Doriana o găsiți pe Instagram la @dorianamarasoiu. 

Lavinia Trofin 

Cartierul Creativ înseamnă pentru mine o schimbare – în bine și o speranță de progres. Este o energie pozitivă, proaspătă, care cucerește oamenii din cartier… cu o cafea, o idee, un gust, o emoție.

Pe Lavinia o găsiți pe Instagram la @lavinia.trofin.

Iulia Mirică

Pentru mine, Cartierul Creativ este o comunitate plină de viață, de proiecte și oportunități. Este o inițiativă foarte valoroasa pentru industria creativă care este în continua dezvoltare și are nevoie de toată susținerea și promovarea posibilă. Sunt studentă la departamentul de Grafică UNARTE București, pasionată de ilustrație și design editorial și urmăresc cu drag activitatea Cartierului, fie că este vorba de implicarea în proiecte precum acesta, fie descoperind mereu noi evenimente creative și culturale de valoare. 

Pe Iulia o găsiți pe Instagram la @iuliamirica.art. 

Diana Bîrhală

Cartierul Creativ înseamnă pentru mine o zonă în care granițele dintre vechi și nou se diluează într-un București viu, ce vibrează artă, cultură, tinerețe, bucurie de a fi.

Pe Diana o găsiți pe Instagram la @_bdiane_. 

Mihai Dragomir 

Pentru mine Cartierul Creativ este singura platforma pe care o cunosc ce promovează și pune accent pe idea de comunitate în mediul creativ, lucru esențial în dezvoltarea sănătoasă a unei scene creative.

Pe Mihai îl găsiți pe Instagram la @mihowlottai. 

Stickerele de Cartier se vor putea găsi în locații selectate din Cartier, iar printre acestea se află: Dizainăr, Miez Brutărie Artizanală, Arome, Beans&Dots Palatul Universul, J`ai Bistrot, Tarteliciouss, Uzina, Vicecream, Energiea, Room 21, Kulterra Gallery.

Sticker de Cartier este o inițiativă Cartierul Creativ, creată de designeri grafici locali și curatoriată de Local Design Circle. Stickerele au fost printate de Sticker Republic by Printoteca. 

Alte noutati