Gino Rubert | TIME TO SET THE CAGE ON FIRE @Mobius Gallery

Galeria Mobius este încântată să prezinte colaborarea cu artistul spaniol, Gino Rubert. Deschiderea pe 12 octombrie, TIME TO SET THE CAGE ON FIRE marchează spectacolul inaugural al lui Rubert cu Mobius și îi servește drept introducere în scena artei contemporane românești.

Prezentând o varietate de lucrări mixte din 2010 până în 2023, expoziția invită spectatorii într-o călătorie captivantă prin arhitectura complicată a relațiilor umane. Ea echilibrează delicat singurătatea, construind în interiorul fiecărui individ propriul sanctuar personal și mediul social dinamic, care adesea seamănă cu o scenă teatrală în care sunt dezvăluite personaje. Narațiunile descrise în operele de artă ale lui Rubert par a fi reconstituiri vii ale anumitor momente cheie din viața personajelor care locuiesc pe scenă.

Lucrările lui Rubert sunt impregnate de o calitate enigmatică, care este atât neliniștitoare, cât și ademenitoare. Ele oferă o privire în lumea interioară profundă a artistului, unde dragostea, senzualitatea sau dorința par a fi principalele subiecte de explorare ale artistului. Există o forță în lucrările lui Rubert care atrage atenția cuiva, invitând pe toți să ia parte la o narațiune în care fiecare observator își asumă un rol, inclusiv privitorul și autorul însuși.

Itinerarul vizual al lui Rubert prin universul complicat al relațiilor umane transcende fizicul; se adâncește în interacțiunea complexă a emoțiilor, scoțând la iveală vulnerabilitatea care stă la baza experiențelor noastre cele mai intense. Cu toate acestea, ceea ce se distinge cu adevărat în arta lui Gino Rubert este sentimentul extraordinar de apropiere și intimitate, o legătură palpabilă pe care o creează între spectator și lumile sinuoase pe care le dezvăluie în creațiile sale. În multe privințe, priceperea artistică a lui Rubert este paralelă cu cea a unui regizor magistral, orchestrând o simfonie de emoții, dorințe și dramă umană.

În TIME TO SET THE CAGE ON FACE, Gino Rubert ne face semn să ne aventurăm dincolo de granițele artistice convenționale și să pornim într-o călătorie în profunzimile propriilor noastre emoții. Opera sa este o mărturie puternică a universalității experiențelor umane și a intimității care ne leagă pe toți.

În timp ce Rubert ne invită în lumea sa, el ne reamintește că arta nu este doar o oglindă, ci o ușă – o ușă pentru a explora tărâmul complicat al emoțiilor care se află în fiecare dintre noi, precum și complexitățile profunde ale relațiilor umane.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Alte noutati