5 din Cartier: 17-21 februarie 2020

Rubrica de recomandări „5 din cartier” de săptămâna aceasta vine cu: discuții literare, ateliere de scriere narativă, cafea bună, proiecții de filme și spectacole de teatru. Iată unde ne vedem săptămâna aceasta:

Luni navigăm către Insula 42 pentru o nouă serie a conversațiilor culturale organizate în casa-incubator de pe Theodor Aman 42. Tatiana Niculescu și Marius Chivu, doi scriitori care sunt și cronicari de călătorie și povestitori de destine, vor discuta despre despre rolul cărților într-o societate care este, în același timp, invadată de imagini de tot felul – mult mai ușor de „citit”, dar și despre alte subiecte literare. Pentru detalii, îi puteți scrie Elenei Coman la adresa elena@filmetc.org .

Marți ne vedem la Red Goblin pentru a pătrunde pe teritoriul poveștilor cu supereroi alături de Andrei Mazilu, autorul romanelor „Jocul necromanților” și „The Angellove Society: Crux”. Așteptăm cu drag la atelier toți creativii dornici să învețe cum să creeze noi lumi sau să participe cu idei la crearea unei lumi fantastice. Participarea este gratuită, în baza înscrierii la adresa de e-mail hello@cartierulcreativ.ro.

Miercuri sărbătorim 3 ani de cafea și fapte bune alături de Sheida coffee & stories. Începând cu ora 18:00 ne vedem pe Câmpineanu 23 pentru a serba aromele, cafelele, oamenii, voluntarii și poveștile Sheida. See you there!

Joi ne vedem la Cărturești Modul pentru a cumpăra cărți… și, pentru a viziona „Palat pentru popor”, un film care spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice clădiri ale fostului bloc socialist european: Palatul Național al Culturii din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Federației din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin. Intrarea este liberă.

Vineri urmărim musicalul Familia Addams la Teatrul Excelsior care „revizitează” universul excentricei familii dintr-o perspectivă irezistibil de comică, dar și surprinzător de actuală. Vă așteptăm la spectacol pentru a afla povestea.

Săptămână creativă să aveți!

Alte noutati