Șabloane / Bijuterii din șantier

Expoziția pornește din dorința de a aduce împreună și de a pune într-o relație critică, prin intermediul obiectelor-unealtă folosite în construcții, arhitectura istorică, bogată în decorații, expresie și materialitate și arhitectura actuală, non-decorativă.

Obiecte perisabile și temporare, șabloanele odată transpuse într-un alt mediu, în afara șantierului, pot fi văzute ca obiecte decorative ele însele sau pot deveni martori ai unor tehnici, stiluri sau edificii, ce transportă, în forma lor, o parte din istoria locurilor.

ȘABLON, șabloane, s. n. 1. Model în mărime naturală al unei piese, care servește la ghidarea unei unelte pentru prelucrarea prin așchiere ori prin deformare, pentru limitarea unor porțiuni de suprafață pe care se aplică o vopsea etc.

Tehnica șablonului presupune, în mare, o execuție repetitivă și lipsită de creativitate (așa cum apare și în descrierea cuvântului) întrucât acesta este și rolul acestuia, de a controla o formă prestabilită. Însă realizarea șablonului, care de cele mai multe ori devine un obiect unic, are o doză de creativitate și de aleatoriu.

Te așteptăm să descoperi cum aceste obiecte-unealtă, extrase din funcțiunea lor primară de piese de producție, devin aidoma elementului pentru care au fost create – un fel de memory holders.

***

Concept curatorial: arh. Eliza Yokina
Cu sprijinul: Siniat, Caparol, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Demco Lighting
Mulțumiri: Atelier Moldoveanu, Atelier Vast, Allevo Aedificia, Cella Cosimex, Vasile Chivu, Andreea Secăreanu

***

📍 Amzei Creative Corner (str. Piața Amzei nr. 13)
↪︎ Vernisajul va avea loc marți, 5 martie, de la ora 18:30
🗓️ Program de vizitare: marți – vineri, 16:00-20:00

📌 Amzei este un demers al Cartierului Creativ – un proiect The Institute, prezentat de Banca Transilvania.
📌 Susținut de Primăria Sectorului 1

Alte noutati