Gala Societății Civile revine în an aniversar la Ateneul Român, în Cartierul Creativ
De 20 de ani Gala Societății Civile dă curaj spiritului civil și celor care îl întruchipează. De 20 de ani recunoaște puterea societății civile și îi premiază meritele. De 20 de ani se implică pentru cei care se implică și îi aduce în lumina reflectoarelor. Anul acesta, Gala Societății Civile celebrează 20 de ani dedicați societății civile. Pentru următorii 20.
Gala Societății Civile va premia cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiție, în data de 28 septembrie 2022, de la 19:30, la Ateneul Român din București. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emisiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

Pentru participarea la festivitatea de premiere a Galei Societății Civile din acest an este necesară completarea formularului online care poate fi găsit aici. De asemenea, festivitatea de premiere va fi transmisă și live pe pagina de Facebook a Galei Societății Civile.
În an aniversar, când GSC împlinește 20 de ani, reîntoarcerea la Ateneul Român, spațiul care a găzduit cele mai multe ediții GSC, a fost o alegere firească. Aici au fost premiate cele mai multe inițiative și acțiuni implementate de asociații, ONG-uri sau grupuri de inițiativă civică. Ateneul Român este deja un spațiu emblematic pentru București și societatea civilă, un loc a cărui lipsă a fost resimțită în pandemie, atunci când evenimentul s-a desfășurat online. Pe 28 septembrie, ne vedem la Ateneul Român, la Festivitatea de premiere a Galei Societății Civile 2022 să sărbătorim eforturile sectorului asociativ, să ne bucurăm de reușitele din ultimii doi ani, dar și de apropierea care ne-a lipsit atât de mult.

146 de iniţiative, respectiv 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare s-au înscris la cea de-a 20-a ediţie a Galei Societăţii Civile. Proiectele au fost jurizate de 55 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.
Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 28 septembrie vom afla și câștigătorii din cadrul secțiunii Tineri de Bine – secțiune dedicată proiectelor gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, susținută de ASAP România. Cele 10 proiecte înscrise în această secțiune au fost jurizate de o echipă de Tineri Jurați, cei 7 fiind selectați de GSC și ASAP în urma unul call public.
De asemenea, și Premiile pentru Impact Social vor fi decernate în aceeași seară. Acestea sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka. Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.
Festivitatea de premiere va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra într-un mod inedit cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.
***
Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.
Parteneri principali: UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Partener Secțiune Educație, Învățământ, Cercetare: BCR
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare
Partener Secțiune Dezvoltare economică și socială: Mastercard
Partener Secțiune Proiecte și campanii de voluntariat: KRUK România
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, PROEDUS și ARCUB
Parteneri media: Rock FM, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG, AGERPRES, RADOR, Iqool, Blindspot
Parteneri tradiţionali: Gavrilă&Asociaţii, Netvibes România, MediaTrust România
Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2022, vizitați www.galasocietatiicivile.ro.