Shaping Design. Together. w/ Stardust architects*

Stardust architects caută experiențe poetice în procesul de design, din dorința de a încetini automatismele de utilizare a obiectelor, a spațiilor, propunând momente de liniște, prezență sau reflecție.
Stardust architects* sunt Anca Cioarec și Brîndușa Tudor, arhitecte și asistente în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Au fondat Stardust architects* în 2011. 

Topophilia // 2017

Pavilionul propune o experiență captivantă într-un loc din București, Parcul Natural Văcărești  ca sit renaturalizat. Arhitectura poate fi văzută ca o rețea abstractă, o seră sau ca spațiul unei verande vitrate specifice arhitecturii balcanice. Topophilia a reprezentat Ordinul Arhitecților din România la conferința Uniunii Internaționale a Arhitecților din Seul 2017.

Structura pavilionului va deveni suport pentru câteva principii ale practicii Stardust architects: importanța procesului, a experimentelor cu noi materiale, a reciclării, a recuperării unor meșteșuguri și a integrării lor în procesul de proiectare.

Banca 2×5 // 2017

Banca 2×5 este un obiect desenat și produs în 4 zile de un grup de 10 oameni. Ea este fie un obiect închis, circular, fie un obiect deschis, format din 5 module, așezate la distanță. Fiecare segment a fost desenat de o echipă de doi oameni și a avut ca temă un anumit fel de a sta pe bancă.

Banca a apărut în cadrul atelierului Spații Apropiate curatoriat de Vlad Albu, coordonat de Stardust architects și Atelier Vast și găzduit de Salonul de Proiecte.

Alte noutati