Together for the children of Ukraine | Împreună pentru copiii din Ucraina – eveniment caritabil

Pe 27 martie, sute de oameni se vor aduna în Club Control din București pentru un concert-maraton caritabil de 7 ore;
Toate încasările în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii România;
Vor cânta formațiile: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna.

În România, de la declanșarea conflictelor armate, la nivel național, au intrat 469.284 de persoane, dintre care aproximativ o treime sunt copii. Salvați Copiii a oferit pentru 16.499 de persoane, dintre care 9.172 de copii ucraineni și 7.327 de adulți (femei, vârstnici, bărbați cu derogare medicală, familii extinse), alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, pampers, suzete, biberoane, cărucioare, port-bebeuri, termosuri cu apă caldă, jucării, pături și alte produse de imediat ajutor, cartele telefonice oferite gratuit de companiile de telefonie mobilă, suport emoțional, traducere și consiliere informațională – materiale de informare în limba ucraineană (informații despre procedura de azil, mijloace de călătorie, spitale, harta și adresele centrelor pentru solicitanții de azil etc.).

Pentru a aduce o rază de speranță pe chipul celor mici, bucureștenii sunt așteptați la un concert-maraton caritabil ce va avea lor pe data de 27 martie.

Evenimentul va avea loc în Control Club din București (Strada Constantin Mille, nr. 4) și va începe la ora 16:00.

Rând pe rând, pe scenă vor urca formațiile: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna.

„Ultimele săptămâni ne-au pus în fața unor evenimente auzite până acum doar în lecțiile de istorie. Nu sunt doar povești, sunt toate fapte reale. Este ceva de care încercăm să ne ascundem sau să fugim. Dar nu o facem. Suntem aici, suntem împreună și vrem să ajutăm și să aducem o doză dublă de iubire, un munte de optimism și o rază de speranță pe chipul celor mici. Suntem împreună pentru copiii din Ucraina! Pe 27 martie, ne adunăm în Club Control ca să strângem cât mai multe fonduri alături de cei de la Salvați Copiii. Țin să le mulțumesc celor 7 trupe care au acceptat fără ezitare să ia parte la acest demers.” – a declarat Bogdan Munteanu, organizatorul evenimentului.

„Peste 100 de copii au fost uciși în războiul din Ucraina și sute de mii de copii ucraineni au fost obligați să-și părăsească locuințele, școala, țara și să se refugieze în țările vecine. Este o dramă de proporții, fără precedent în istoria recentă. Cel mai adesea, acești copii ajung în România speriați, neînțelegând ce li se întâmplă și când vor putea să se întorcă acasă. Au nevoie de sprijin umanitar urgent, dar și de asistență psiho-emoțională, pentru a face față. Echipele Salvați Copiii sunt din prima zi pe teren, în toate centrele de refugiați și la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Rep. Moldova, pentru a acorda asistență umanitară”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Un bilet cumpărat reprezintă accesul la concert, dar și o donație pentru Salvați Copiii.

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-together-for-the-children-of-ukraine

Categorii de preț (pur simbolice):
70 lei – rază de speranță
90 lei – munte de optimism
110 lei – doză dublă de iubire

Toate încasările în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii pentru campania: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/protectia-copiilor-refugiati/sprijin-pentru-ucraina

Cei care nu pot participa la eveniment sau vor să doneze mai mult o pot face direct prin virament bancar în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) sau prin SMS la 8827 cu textul SALVEZ, valoarea 2 euro.

Concertul caritabil este organizat de Munteanu Events.
Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina dedicată de eveniment: https://fb.me/e/1GF9w79Yn

Prieteni și Susținători: Alternative Culture, Animest, Bad Unicorn, Beans&Dots, Bucharest Photofest, Cartierul Creativ, Cărturești, Centrul Replika, Control Club, Crescut pe Muzică, CriticEyez, Cultura la Dubă, CVLTARTES, Delazero, Diploma, Diud, DokStation, Eventbook, Festivalul Filmului Palestinian, forumul cultural austriac, F-Sides Cineclub, Fundația Calea Victoriei, Grădina Floresca, Infomusic, IQads, J’ai Bistrot, LondoHome, Mezanin, Mr. Blade – Barber Shop, One Night Gallery, Pelicula, Printoteca, Radio Guerrilla, Romanian Design Week, Revista Atelierul, Roditor Food Market, Sneaker Industry, The Fresh, The Institute, TIFF Unlimited, unteatru, Utopia Balcanica, Vanner Collective, Weekend Sessions, Zile și Nopți.

*****

Despre Munteanu Events
Organizator & promoter de evenimente din anul 2015: www.fb.com/MunteanuRecomanda/

Despre Salvați Copiii
Organizație neguvernamentală care apără și promovează drepturile copilului în România din 1990: https://www.salvaticopiii.ro/

Alte noutati