Galeria Kulterra vernisează cu expoziția CNNCT/DSCNNCT

Pe data de 30 septembrie 2021, la ora 19:00, o nouă galerie de artă se deschide în Cartierul Creativ: Kulterra Gallery.

Galeria vernisează cu expoziția CNNCT/DSCNNCT (Connect/Disconnect) a artistului Obie Platon. Lucrările, inedite, realizate de artist special pentru această expoziție, ne invită să medităm cu privire la direcția (sau la direcțiile) în care se îndreaptă lumea și realitatea. Un frison distopic străbate fiecare pânză, descompune teme și elemente familiare și le readună într-o logică (pre)apocaliptică, făcându-ne să ne simțim înstrăinați de ceea ce consideram ca fiind de la sine înțeles și fascinați (dar și tensionați), de ceea ce pare nu doar să vină, cât să fi început deja.

Prin tehnologia folosită în amenajarea spațiului său interior, Kulterra este o galerie versatilă, modulară, aptă pentru a organiza, genera și gestiona mai multe evenimente simultan. Expozițiile, conferințele, proiecțiile, instalațiile pe care le va găzdui vor beneficia de o infrastructură excepțională. La câteva minute de Cișmigiu, Kulterra se prezintă ca un adăpost subteran în care deopotrivă arta și consumatorul de artă se pot regăsi în liniște deplină.

Totodată, prin activitatea sa, Kulterra Gallery își propune să caute și să descopere în mod constant noi artiști români, să coopereze cu muzee, galerii și alte instituții și organizații importante pentru comunitatea artistică, să dezvolte programe educaționale (prelegeri, forumuri, dezbateri, simpozioane și întâlniri cu figuri proeminente din domeniul artei), să descopere și să afirme tineri curatori, să realizeze publicația ”You Have Been Curated” care să devină o platformă pentru tinerii artiști și curatori români (și nu numai).

Galeria se poate vizita pe strada Știrbei Vodă 104-106, de luni până vineri între orele 12:00-20:00, iar sâmbătă și duminică, între 12:00 – 16:00.

Detalii despre eveniment pot fi accesate aici, pagina de Facebook aici, iar contul de Instagram al galeriei aici.

Alte noutati