5 din Cartier: Guest Edition cu Svetlana Cârstean

Rubrica noastră nouă 5 din Cartier: Guest Edition debutează cu un om drag nouă și care ne inspiră în fiecare zi – Svetlana Cârstean. “Guestul” ne va recomanda 5 locuri din Cartier, 5 de vizitat, de cumpărat sau de savurat și alte întreprinderi pe care această zonă a Bucureștiului, definită de Grădinile Cişmigiu şi delimitată de bulevardele Berzei-Elisabeta-Griviţa, le are în palmaresul său. 
Svetlana Cârstean este poetă, anul trecut a lansat volumul Sînt alta. A creat Intersecțiile de miercuri și multe alte proiecte destinate orașului București. 

5 din Cartier: 

Piața Matache 📍 Strada Cameliei – Intrarea Luncani 

O supraviețuitoare. Face parte din ritualurile mele săptămînale. Cînd apar căpșunele, ritualul devine aproape zilnic. Nu-mi pot imagina viața unui cartier fără cel puțin o piață.

Cafeneaua Tazza d’oro 📍 Calea Griviței 111

Peste drum de Matache, în inima Buzeștilor și a Griviței, la doi pași de Gara de Nord, e această cafenea unde obișnuiam să scriu înainte de pandemie. Ideal pentru scris, pentru ascultat ce vorbesc oamenii la o cafea, pentru mîncat cele mai bune prăjituri făcute cu adevărat în casă. Tiramisul perfect făcut de Georgiana. 

Librăria Humanitas Kretzulescu 📍 Calea Victoriei 45 

Acolo unde mergi să răsfoiești toate cărțile posibile și pentru asta traversezi pasajul cu arcade, care alungă departe orice caniculă. Pentru mine, cel mai apropiat loc cu cărți, în afară de biblioteca mea. 

Radioul – Radio Romania Cultural 📍 General Berthelot nr. 60-64

Pe Berthelot. Un personaj în sine care continuă să mă fascineze. Un uriaș ascuns pe cele mai mici străduțe ale Bucureștiului. Mă întreb uneori cum reușește să încapă acolo, în acel colț de cartier. Așa cum mă mir că încape cu toate emisiunile lui și în radioul meu vechi de acasă.

Brutăria Miez 📍 Piața Amzei 10

Locul din care iau pîinea. Cea mai bună. Iar după ce cumpăr pîine, trec și pe la doamna care vinde flori în față la mega. E obligatoriu. 

Svetlana ne-a mai menționat și locuri din cartier care trebuie salvate – Muzeul Kalinderu și parcul Cișmigiu. Vanfruct, locul în care beau cafeaua cînd nu ajung la Tazza d’oro. M-am bucurat că au traversat cu bine acești doi ani. Unul din exemplele mele de reziliență. Dispozitiv Books. Pentru cînd vreau alte feluri de cărți. Trebuie să îi vizitez în noul loc. 

Cartea Svetlanei Cârstean Sînt alta o găsiți aici, dar și la Humanitas și librăriile Cărturești. Pe Instagram aici.

Rămâneți pe paginile Cartierului Creativ pentru și mai multe recomandări de la invitați speciali.

Alte noutati