Expoziția WONDERLAND @Mobius Gallery

Mobius, The Institute și Cartierul Creativ anunță lansarea expoziției WONDERLAND, o expoziție captivantă cu lucrările lui Andrei Costache, o celebrare a vieții prin prisma explorării artistice.


În această expoziție, Costache își transformă demersul artistic într-o interpretare vibrantă a existenței de zi cu zi, în care rezultatul experimentelor sale vizuale devine un amestec armonios de realități personale și instantanee ale vieții de zi cu zi. Prin lentila sa unică, narațiunile comune se metamorfozează într-un limbaj vizual jucăuș, rezultând o colecție plină de imaginație care invită privitorii să interpreteze fiecare lucrare cu libertatea și bucuria perspectivelor lor distincte.


În timp ce vocabularul său vizual este un ecou al spiritului unui artist precum Keith Haring, stilul lui Costache se distinge prin alegerea suportului/mediului său – decupaje din lemn în loc de vopsea tradițională. Această alegere nu numai că subliniază ingeniozitatea încorporată în lucrările sale, dar introduce și un element tactil, invitând vizitatorii să se implice în expoziție la un nivel senzorial.


Îmbarcându-se într-o călătorie care navighează de la decupaje reprezentând experiențe personale la o panoramă mai largă a vieții sociale, arta lui Costache formează o tapiserie uluitoare de istorie personală și comentarii sociale. Fiecare piesă pare a fi un adevărat dialog vizual, împletind fără cusur povești individuale și colective care invită la contemplare și reflecție.

***

Născut în 1983 (Constanța, România), Andrei Costache a absolvit un master în sculptură la Slade School of Fine Art, UCL, Londra, Marea Britanie.

Expresia sa artistică se desfășoară ca o fantezie hiperrealistă, în care puzzle-ul electric îi servește drept pensulă, iar vopseaua spray devine paleta sa. Inspirându-se din picturile clasice, Costache le canalizează printr-o lentilă contemporană și personală. Ansamblul său de lucrări se centrează în jurul temelor inocenței copilărești, elementelor spectrale, erotismului și metamorfozei, creând o fuziune captivantă de influențe tradiționale și sensibilități moderne.

WONDERLAND poate fi vizitată în perioada 13 decembrie – 25 ianuarie, la Amzei CREATIVE CORNER, de miercuri până sâmbătă între 15:00 – 19:00.

Alte noutati