Emisiunea Cartierul Creativ@BRR w/Irina Meliță

Emisiunea de astăzi, 7 decembrie, ora 11:00, a Cartierului Creativ, de pe Black Rhino Radio, își va centra dialogul asupra proiectului României de la Bienala de Arhitectură de la Veneția, proiect care va fi expus și la București între 10 decembrie și 13 februarie în clădirea Tandem din București, în Cartierul Creativ. Tema lansată de curatorul Hashim Sarkis pentru cea de-a șaptesprezecea ediție a Bienalei a fost „How will we live together?”(„Cum vom trăi împreună?“), iar echipa României a ales să abordeze  relația dintre fenomenul migrației, arhitectură și oraș. Mai multe despre proiect și cum a fost acesta primit la Veneția, va povesti Irina Meliță, Vicepreședinte al Ordinului Arhitecților filiala București.

Gazdele emisiunii: Maria Neneciu și Irina Florea.

Despre Irina Meliță.

Irina Meliță este partener în biroul de arhitectură Poster (www.theposter.ro), fondat împreună cu Stefan Simion în 2007, şi Vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor filiala Bucureşti. A studiat arhitectura la Universitatea de Arhitectură și Ubanism ‚Ion Mincu’ din București între 1998 si 2004, absolvind ulterior şi Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată în cadrul aceleiași instituții. Timp de patru ani 2004-2008, a colaborat la „Ion Mincu” ca asistent în cadrul atelierului anul I. Intre 2004 și 2007 a lucrat ca arhitect în birouri din București, Geneva și Paris.

In 2013-2014 Poster a activat în Elveția, Irina si Stefan având atunci si ocazia să fie un semestru asistenți la Ecole Polytechnique Federale din Lausanne. Irina a fost membru al grupului de lucru Concursuri de la Ordinul Arhitecţilor între 2014 şi 2018, acesta fiind un subiect important pentru ea, prioritar şi în mandatul ce urmează, în calitate de vicepreşedinte OARB. Poster a participat la numeroase concursuri de arhitectură, având şi proiecte câştigătoare de arhitectură, amenajare de interior şi spaţiu public. Irina Meliță şi Stefan Simion sunt iniţiatorii şi redactorii șefi ai revistei-jurnal de arhitectură on- line, Mazzocchio (www.mazzocchioo.com).

Emisiunea Cartierul Creativ poate fi ascultată online aici, iar aplicația Black Rhino Radio poate fi downloadată de aici.

Alte noutati