Obie Platon – MindTricks. la Galeria Kulterra

Kulterra Gallery are plăcerea de a vă invita joi, 15 decembrie, ora 19:00, la vernisajul expoziţiei MindTricks alui Obie Platon și a invitatei sale, sculptorița Misha Diaconu care va expune seria Inner Self. Proiectul presupune o serie de picturi și sculpturi din cea mai recentă perioadă de creație a celor doi artiști.


În a doua expoziție personală pe care o are la Kulterra Gallery, Obie Platon explorează culmile și adâncimile vieții moderne: cum putem trăi cu anxietatea, una din bolile secolului? Cum ne putem suporta unii pe ceilalți, fiind atât de narcisiști? Este cumva un loc în care să ne simțim în siguranță și la adăpost față de noi înșine? Obie Platon este un artist versatil, care trece cu ușurință de la pictura murală la pânza de șevalet, cu valențe în arta digitală și deschideri către animație și sfera digitală.


În prima sa intervenție personală din spațiul Kulterra, Misha Diaconu aduce în prim plan o serie de lucrări de mari dimensiuni, în care se joacă cu plasticitatea și culoarea oxidată a fierului, ca și când ar fi un material mult mai docil și mai facil de modelat. Sculpturile sale abordează sensibilitatea feminină și introspecția umană, fără a utiliza clișeele genului. Personajele sale solitare, surprinse în oglindă, față în față, vorbesc despre meditație și reflecție, dar și despre modul în care poate un cuplu să interacționeze, cel mai adesea schimbând rolurile și pozițiile, dar nu neapărat într-un mod voit și conștient.


Poziționarea dintre cei doi artiști provoacă un dialog între pictura lui Obie Platon și sculptura lui Misha Diaconu. Spațiul galeriei acomodează această întâlnire, permițându-le celor doi să fructifice propriile perspective asupra lumii, într-un discurs bine sincronizat.

***

Obie Platon (n. 1987) trăiește și lucrează în București, dar activează pe plan național și internațional, în expoziții personale și de grup, din Europa și Asia. Este cunoscut atât pentru abordările sale îndrăznețe, în ce privește dimensiunile lucrărilor, cât și subiectele acestora. Trece cu lejeritate de la pânza de șevalet la murale de mare întindere, iar temele abordate acoperă subiecte vaste din întreaga sferă culturală. Structura sa mentală, organizată de principiile arhitecturale, îi permite să amplaseze obiectele pe pânză, dar și în afara ei, atunci când alege spații menite să personalizeze lucrările și să potențeze atmosfera fiecărui proiect. Obie este un adept al schimbării, cu o perspectivă reverențioasă asupra valorilor din trecut, pe care le transformă și le ajustează pentru noile audiențe.


Misha Diaconu (n. 1981) este una dintre cele mai importante sculptorițe în metal, din generația sa. Prezentă cu lucrări în spațiul public (Numen și Calul Titanilor, amplasate în Parcul Titan), dar și în colecțiile private, artista demonstrează deschidere și adaptare în ce privește dimensiunile și destinațiile lucrărilor sale. Lucrările sale au o notă contemplativă, în care silueta umană capătă forme geometrice simplificate și în care masculinul și femininul au ocazia să se întâlnească și să se examineze de pe poziții egale.


Kulterra Gallery este un spațiu în care arta contemporană se dezvăluie în toată complexitatea ei și vine în sprijinul tinerilor artiști pentru a forma și promova o perspectivă nouă și revigorantă în arta românească. Pornind de la rigorile scenei contemporane, galeria prezintă cele mai noi lucrări ale artiștilor, într-o formă de panotare inedită, în care se încurajează pluralitatea și diversitatea mediilor abordate de artiști. Kulterra Gallery promovează prezentarea artei în cel mai bun format teoretic, dar accesibil în egală măsură publicului larg.


Expoziţia este deschisă în perioada 15 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, iar programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 12:00 – 18:00 și de sâmbătă până duminică între orele 12:00-16:00, cu excepția zilelor libere de 25-26 decembrie și 1-4 ianuarie.

Alte noutati