Emisiunea Cartierul Creativ/ Special Edition: Comunități Creative

Miercuri, 26 ianuarie, de la ora 13:00, la Black Rhino Radio, emisiunea Cartierul Creativ vine cu o ediție specială dedicată comunităților creative.

Discuția va gravita în jurul importanței comunităților creative în dezvoltarea orașelor, dar mai ales în jurul proiectului Berzei21, un demers de regenerare urbană din centrul Bucureștiului, respectiv o inițiativă ambițioasă, lansată recent de către NOD Makerspace, Fundația Comunitară București, BAZA- Deschidem Orașul și Cartierul Creativ.

Berzei 21 ar presupune reconversia unui spațiu industrial nefolosit în ceea ce ar putea deveni cel mai amplu și complex hub creativ local și regional, atât de necesar pentru scena creativ-culturală locală, cât și pentru creșterea calității vieții la nivelul orașului.

Invitații vor puncta importanța unui astfel de proiect la nivelul orașului, vor discuta și despre alte exemple de proiecte similare din alte țări europene și vor explica cum s-a născut această inițiativă, analizând procesele colaborative pe care le-au demarat deja în acest sens.

Moderator: Andrei Borțun, CEO The Institute, ecosistem al industriilor creative din România și inițiator al Cartierului Creativ, un proiect de poziționare și regenerare urbană prin cultură și creativitate.

Invitați: Maria Duda & Alex Belenyi, Co-fondatori BAZA Deschidem Orașul; Tamina Lolev, arhitect și Co-fondator Nod Makerspace; Alina Kasprovschi, Fondator Fundația Comunitară București.

Despre NOD Makerspace

Nod makerspace este primul centru creativ de dimensiuni mari din Romania care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei si a educatiei creative.

NOD makerspace este un spațiu creativ de lucru care oferă acces pe bază de membership la o gamă largă de unelte și echipamente pentru fabricație digitală și prototipare rapidă. Scopul pe termen lung al acestui proiect este crearea de oportunități pentru îmbunătățirea nivelului de trai, local și global (incubator) și închegarea unei comunități open-source puternice.

Despre BAZA

BAZA este o inițiativă care își propune să deschidă una după alta uși, clădiri, străzi, creiere și perechi de ochi și, în cele din urmă, orașul București.

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă și construiesc mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș.

Alte noutati