Emisiunea Cartierul Creativ@BRR cu și despre comunități creative

Mâine, 27 septembrie, de la ora 11:00, emisiunea Cartierul Creativ revine cu o nouă ediție la Black Rhino Radio, o ediție ce se va concentra în jurul comunităților creative din București.

Invitații emisiunii de săptămâna aceasta sunt Ioana Iancu și Diana Vasile, fondatoarele Comunității Floreasca și Dinu Drog, activist comunitar în cartierul Cotroceni prin Asociația @Incotroceni – Oameni, Idei, Povești. Împreună cu Maria Neneciu și Irina Florea, vor discuta despre comunități, despre cum au luat naștere asociațiile Floreasca și Încotroceni și care sunt planurile pe care doresc să le dezvolte pe viitor. Totodată, se va discuta și despre tema Romanian Design Week 2023 – CONNECTIONS – temă concepută din încercarea de a genera spații de dialog și procese de cross-contaminare creativă, dar mai ales din convingerea că este esențial să amplificăm rolul comunităților creative în dezvoltarea armonioasă a orașelor.

***

Asociația Floreasca este o mână de oameni vizionari, care cred cu tărie că împreună reușim mai multe și care admiră calitatea de a fi un bun vecin. Diana Vasile și Ioana Iancu, fondatoarele Comunității Floreasca, sunt specializate în marketing și retail și caută să dezvolte comunitatea locală în online și offline prin acțiunile lor, fiind mereu în pas cu evenimentele mondene și cele mai noi branduri lansate.

***

Dinu are o experiență de 15 ani în domeniul avocaturii de business, în activitatea de consultanță juridică, acordată clienților, dar și în diverse proiecte investiționale. În prezent, coordonează activitatea de comunicare și de marketing la STOICA & Asociații.

Coordonează, de asemenea, activitatea asociației Încotroceni — Oameni, Idei, Povesti, o inițiativă civică din Cotroceni, care propune acțiuni în vederea păstrării şi valorificării patrimoniului cultural şi arhitectural al cartierului, fiind totodată și unul dintre membrii fondatori ai @Cooperativei de Energie – prima comunitate de energie din România care funcționează ca furnizor de energie verde în sistem cooperatist.

***

Maria și Irina, gazdele emisiunii CC, sunt implicate în proiectul Romanian Design Week încă de la începutul acestuia și preocupate de maniera în care industriile creative la dezvoltarea socială, economică și urbană.

Alte noutati