Emisiunea Cartierul Creativ@BRR w/Tamina Lolev

Mâine, 1 martie, ne reauzim cu cea de-a 12-a ediție a emisiunii Cartierul Creativ, de la ora 11:00, pe Black Rhino Radio. Invitata specială a acestei ediții este Tamina Lolev, arhitect şi manager la Nod Makerspace.

Discuția, moderată de Irina și Maria, se va centra asupra comunităților creative și impactul lor în dezvoltarea urbană, revitalizarea și regenerarea spațiilor sub-dezvoltate și a spațiilor urbane în general. Se va discuta, de asemenea, despre NOD Makerspace și hub-uri cultural-creative, despre co-creare și co-guvernanță  și despre exemple de bune practici europene, dar mai ales despre inițiativa Berzei 21 și ce ar putea presupune aceasta pentru București și pentru România.

Despre Tamina

Tamina Lolev este arhitect şi manager la Nod Makerspace, un hub cultural și creativ – printre primele proiecte din România care sprijină cultura makerilor. De anul acesta, în cadrul Nod, dezvoltă Nod Design Lab. Pasionată de regenerarea spaţiilor urbane şi de proiecte culturale cu miză socială, Tamina este unul dintre iniţiatorii Berzei21, un demers de revitalizare a spațiilor din Berzei și transformarea acestora într-unul dintre cele mai relevante hub-uri creativ-culturale din regiune, precum și Dâmboviţa Delivery, o acțiune de recuperare a spațiului public pe Dâmbovița. În aceeași ordine de idei, Tamina lucrează parțial și în echipa multidisciplinară Make Better, start-up în urbanism și catalizator de procese de dezvoltare și regenerare urbană. Tamina a studiat arhitectura în București și în Belgia, a profesat în Shanghai și în București și a făcut parte din proiectul Calup, o serie de evenimente culturale care reconvertesc temporar clădiri nefolosite din București.

Emisiunea Cartierul Creativ poate fi ascultată online aici, iar aplicația Black Rhino Radio poate fi downloadată de aici.

Alte noutati