ARCHY FEST- ARCHITECTURAL HYPOSTASES

În perioada 30 iulie – 15 noiembrie 2023 se va desfășura proiectul cultural: ARCHY FEST- ARCHITECTURAL HYPOSTASES realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, coordonat de Facultatea de Arhitectură de Interior, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023*. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.


Proiectul cultural se desfășoară în contextul dat de împlinirea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură, de sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură de Interior, a 20 de ani de Secție de Design de Produs din cadrul UAUIM București și a Zilei Mondiale a Arhitecturii.


Proiectul propune aducerea arhitecturii în stradă, precum și conectarea comunității profesionale cu publicul local, consumator al spațiului construit arhitectural. Mai mult, se dorește o prezentare interactivă a profesiei de arhitect, care să ofere bucureștenilor posibilitatea de a dialoga cu specialiști ai domeniului. 


Concret, vor avea loc mai multe expoziții, instalații, prezentări, workshop-uri, performance-uri și activități creative, concentrate în cadrul unui Festival de Arhitectură intitulat ARCHY FEST ce se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie pe strada Edgar Quinet și pe 2 octombrie în cadrul UAUIM.


Astfel, timp de trei zile, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, prin evenimentele organizate în cadrul Festivalului, ne propunem, pe de o parte, explicarea ipostazelor arhitecturale care formează domeniul și consolidarea imaginii Arhitectului, iar pe de altă parte înțelegerea și experimentarea arhitecturii prin prisma consumatorului direct: locuitorul Bucureștiului. 

Pe lângă colaboratorii principali – OARB, UAR, ASAR, AAIR etc, – participanții vor fi aleși în urma unor apeluri transmise prin canalele media. 


Partenerii deja implicați în proiect sunt – Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din Romania, Fundația Cărturești, Asociația Arhitecților de Interior din România AAIR, De-a Arhitectura, SG Studio S.R.L. – editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, Liceul “Dimitrie Paciurea” București, S.C. Societatea Spațiul Mesteshukar Butiq S.R.L., Poster S.R.L., Cabinet S.R.L., The Nose Advertising.


*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Alte noutati