Emisiunea Cartierul Creativ@BRR w/Corina Gliga & Alina Grama Rump

Și marțea aceasta, emisiunea bilunară Cartierul Creativ vă așteaptă de la ora 11:00, pe Black Rhino Radio, de data aceasta însă nu cu una, ci cu două invitate speciale: Corina Gliga și Alina Grama Rump. Discuțiile vor gravita inevitabil în jurul istoriilor și a realităților de pe Calea Griviței, acolo unde, pe porțiunea veche a uneia dintre cele mai spectaculoase străzi din Cartierul Creativ (și din București), Corina și Alina dezvoltă, de mai bine de 10 ani, o comunitate fidelă, în jurul J`ai Bistrot, dar și a produselor și evenimentelor pe care le propun și organizează, care vizează fix realitățile și provocările cu care se confruntă această zonă.

Dacă iubești Bucureștiul, nu ai cum să nu iubești Calea Griviței, cu toate paradoxurile și unghiurile sale, caleidoscopice.Străbaterea ei din Dacia și până la Buzești este o incursiune în multe straturi și și mai multe realități și percepții, aproape ca o calătorie în timp. Una dintre puținele constante ale acestei străzi a devenit în istoria recentă a orașului chiar J ai Bitrot-ul, unul dintre cele mai populare baruri din București, cu o terasă generoasă și veselă, un colț de București autentic și complex.

Gazdele emisiunii: Maria Neneciu și Irina Florea.

Despre Corina Gliga & Alina Grama Rump

Alina s-a născut în 1981 în Suceava, în același an în care Corina se năștea la Târgul Mureș. Și-au văzut fiecare de treaba ei o lungă perioadă de timp. Alina a făcut facultatea la Iași și apoi s-a mutat la București, iar Corina a studiat la Cluj și apoi a venit tot la București. 

Cu toate astea, abia după mulți ani, în 2011, întâmplarea și prietenii comuni au făcut ca drumurile lor să se intersecteze fix în Târgu Mureș unde s-au mutat amândouă, temporar, fiecare din motivele ei personale. 
Acolo au născocit primul J’ai, în casa bunicului Corinei (numele descoperit de Vlad, fratele Corinei, vine chiar de la numele bunicului ei, Eugen – Jenucu – Tata Je) iar tot ce ține de imagine, design și comunicare a fost creat de Mihai Grama – designer de spațiu și produse. 

A fost o bucurie pentru ele să descopere că se înțeleg și pot forma o echipă cu care să meargă mai departe și după doi ani, să vină la București unde cel de-al 2-lea J’ai s-a născut în Cartierul Creativ, într-o nouă familie, alături de Alina Mladin și de Răzvan Comache.

Pe parcursul celor 10 ani de existență, J’ai-urile au crescut, au întâmpinat probleme, au înflorit, s-au schimbat la fel ca noi toți iar, mai de curând, au dat evident de probleme pandemice ca toți oamenii și locurile, probleme pe care sperăm să le depășim și  să le uităm cât de repede.

Emisiunea Cartierul Creativ poate fi ascultată online aici, iar aplicația Black Rhino Radio poate fi downloadată de aici.

Alte noutati