Profil de locatar: Adriana Pașcan

Traseul ei zilnic este exclusiv în Cartierul Creativ și a locuit pentru mulți ani în zona Amzei. Ne-am intersectat nu doar la piață sau la design week-ul din cartier, ci și în expozițiile de design pentru copii.
Adriana Pașcan a lansat brandul de haine pentru copii ACBC (acbc.ro) în 2014, împreună cu Alina Ștefănescu, ea fiind și designerul din spatele brandului. A absolvit Universitatea de Arhitectură din București și lucrează din 1997 în publicitate.

Am stat foarte mulți ani în Amzei și pentru mine era și este inima orașului, practic tot universul meu era acolo – job, casă, școlile copiilor, piața, pâinea, magazine, cafenele. Când m-am mutat acolo în 2000, totul era diferit – o piață adevărată, cu o mulțime de țărani, tarabe, mărfuri de toate felurile de care niciodată n-aveai nevoie, dar pe care le cercetai întotdeauna, o vânzoleală nemaipomenită și fermecătoare. Teatrul pentru copii aducea în fiecare sâmbătă și duminică dimineața trilurile lui venite de la stoluri de mici și entuziaști spectatori.
Acum toate astea au dispărut. Într-o construcție modernă, mare, impresionantă e o singură tarabă, la care vinde o familie – soț și soție – asta e amintirea pieței. Mai aglomerată, dar tot modernizată și sterilă e piața de flori. A apărut și o încercare de comerț cu vechituri, uneori interesant. Și totul plutește într-un constant și permanent miros de grătar.
Oricum, Piața Amzei rămâne un loc viu, în continuă transformare și schimbare. Nu doarme niciodată, e agitație și la 2 noaptea, lume în fața la Mega, uneori scandal, muzică, mereu zgomot.

Pe unde ieși prin Cartierul Creativ?

Peste tot. Depinde de anotimp și de chef. Cel mai des cafenele: M60, Steam, Artichoke, Beans& Dots. Cișmigiu. Apoi Trofic. Sau Crocant. Și Miez. Piața Amzei și Piața Matache, mai nou. Cobălcescu.

Care e traseul tău zilnic prin Cartierul Creativ?

Traseul meu zilnic este doar în Cartierul Creativ: plec de pe Temișana, unde ne-am mutat de curând, apoi Transilvaniei, parcul Cazzavilan, Dacia, Steam și apoi Nicolae Iorga. Seara înapoi, aproximativ pe același drum, plus/minus mici abateri plăcute.

Alte noutati