BACK IN BLACK (AND WHITE), EXPOZIȚIE DE MIRCEA MOROIANU ÎN CAFENEAUA M60

Sâmbătă, pe 1 octombrie, are loc vernisajul expoziției Back in Black (and White) de Mircea Moroianu în cafeneaua M60, eveniment integrat în cadrul Nopții Albe a Galeriilor.

După „Minimal is Criminal”, artistul se întoarce în spațiul cafenelei cu o nouă expoziție.

Back in Black (and White) este o selecție de desene noi și vechi, în același stil minimalist, alb-negru și plin de umor, specific atât artistului cât și emblematicei cafenele bucureștene.

Profund analitice, lucrările artistului sunt surprinzătoare radiografii ale societăţii şi omului de astăzi, abordând teme de la depărtarea de propriile rădăcini, adaptarea la o relaţie toxică, până la alienarea prin tehnologie.

„Mă gândesc uneori zile în șir la un desen și când îl văd suficient de clar, îl desenez în câteva minute. Sunt câteva desene pe care când le-am văzut gata, mi se părea că le știu de multă vreme”, spune Mircea, care invită privitorii să descopere desenele lui în spaţiul minimalist, alb-negru, dar foarte personal, al cafenelei M60.

***

Mircea Moroianu este artist vizual, muzician și scriitor, iar în prezent lucrează în comunicare, în calitate de copywriter. Desenele sale au fost expuse în galeriile Galateca, Artfooly și CreArt, la festivalul Romanian Design Week în 2017 și 2018 și în Grecia, în cadrul Art Atena. 

Join the event HERE

Alte noutati