Eat, Drink, Sleep

1 Ianuarie

Eat, Drink, Sleep

1 Ianuarie

Eat, Drink, Sleep

1 Ianuarie

Vice Cream

ViceCream este noul gelato go-to place din Cartierul Creativ. Un loc care vine cu produse realizate din ingrediente locale, dar cu un gust autentic italienesc. Îi găsim pe strada George Enescu nr. 8, într-un spațiu cosy și relaxat, ideal pentru o zi călduroasă de vară, dar și pentru o seară cu muzică live cu prietenii din cartier. Am stat de vorbă cu Vlad Iliescu, co-fondator ViceCream, pentru a descoperi mai multe despre cum s-a născut acest brand, despre cum a fost instalarea lor în Cartier, dar și despre proiectele pe care le dezvoltă și planurile lor de viitor.

Ce este Vice Cream și când a început povestea acestui business happy, fresh și tasty, așa cum spuneți voi?

Brandul ViceCream a luat naștere în anul 2016. Ghidați de o viziune comună și de o camaraderie de peste 20 de ani, împreună cu prietenul meu - și partener de business acum - am pornit prin a comercializa înghețată pe o plajă privată din stațiunea Mamaia. Resortul în care am activat pentru prima dată este vizitat de peste 10.000 de turiști pe sezon. După un feedback foarte bun din partea clienților noștri, am decis să explorăm și alte nișe pentru a ne câștiga vizibilitate. Am primit o propunere de a face parte dintr-un festival de street food, iar asta ne-a oferit ocazia perfectă de a customiza un scuter vintage Piaggio Ape pentru vânzarea de înghețată, iar de atunci și până astăzi am participat la peste 80 de festivaluri și 300 de evenimente private.

Ce vă diferențiază pe voi de alte gelaterii? Care este je ne sais quoi-ul Vice Cream?

ViceCream este un produs premium în lumea gelato și împreună cu atitudinea pozitivă și modul de prezentare, credem noi că am găsit o rețetă de succes garantată. Am făcut din gelato o experiență, nu doar un moment dulce. Menționez că aproximativ 90% din ingredientele folosite sunt producători locali, care fac produse excelente, excepție fac câteva pe care nu le găsim pe piața din România.

Când vine vorba de je ne sais quoi-ul nostru, toate produsele ViceCream trec printr-un proces de maturare de minim 24 în propriul laborator, exact ca în țara de origine. Avem sortimente de gelato pentru toate gusturile, de la variante cu ciocolată și lapte până la fructe, sortimente vegan-friendly, dar și fără zahăr. Pe langa partea de gelato, am dezvoltat și deserturi, cele mai populare fiind Monchou (cremă fină de brânză cu biscuite caramelizat, scorțișoară și cireșe acrișoare), Tiramisu și 2 deserturi vegane, toate produse artizanal în cantitate limitată zilnic.

Când, cum și de ce v-ați hotărât să vă mutați în Cartierul Creativ?

Publicul nostru a fost cel care ne-a dat aripi pentru deschiderea unei locații fixe. Feedback-ul lor pozitiv și entuziasmul au fost boost-ul nostru de energie în căutarea acelei locații fixe perfecte. Anul 2020, în care toate evenimentele și ieșirile au fost anulate, ne-a pus în situația în care trebuia să facem ceva să ne adaptăm pandemiei sau să ne declarăm învinși și să așteptăm un colac de salvare. Astfel, am decis să dăm o șansă livrărilor la domiciliu, fiind primi care am luat calea asta - mai ales cu un produs atât de fragil ca gelatoul - a fost greu logistic, însă am avut un real succes. Prin delivery nu doar că am reușit să susținem afacerea, dar ne-am reinvestit profitul, ne-am mărit capacitatea de producție, iar acum suntem cu gelato în tot Bucureștiul, inclusiv în câteva magazine din Cartierul Creativ.

Dacă 2020 a fost anul livrărilor, în 2021, după lungi căutări pentru un spațiu în care să deschidem un punct fix, am reușit să găsim o locație pe placul nostru și potrivită cu brandul ViceCream.  În luna iulie a acestui an, am deschis primul nostru punct fix pe o strada cu o istorie frumoasă în spate, pe George Enescu 8A. Un loc cochet, minimalist și suuper cosy.

Am descoperit la voi o serie de graffiti pe pereții noii locații. De unde pasiunea și pentru acest tip de artă?

Designul ViceCream a fost o provocare pentru noi, voiam sa venim cu ceva diferit și aici au intrat în scena partenerele noastre de viață, Cristina si Ioana. Cristina s-a ocupat de partea de design și a readus spațiul la viață, iar Ioana de partea de murale, fiind o pictoriță talentată. Putem spune că ViceCream a devenit o afacere de familie, unde personalitățile și pasiunile noastre se îmbină în cel mai armonios mod.

Care sunt planurile pentru noua locație Vice Cream? Am văzut la voi pe Instagram că faceți mici pop-up gatherings cu tot felul de artiști stradali care cântă.

Fiind amplasat pe strada George Enescu, încă de la prima vizită în spațiu, am preconizat că vom face seri cu muzica live, având invitați artiști cu diverse instrumente muzicale.

Cu un scaun amplasat în exterior, lângă peretele nostru de cărămidă roșie, am invitat primul artist care a cântat la violoncel. Vibe-ul creat de el într-o zi de sâmbătă, în care strada era închisă circulației auto, a fost inegalabil. Oamenii savurau un gelato, un prosecco, o cafea de specialitate sau unul dintre deserturile noastre și se bucurau de moment, de muzică, de atmosferă! Toată lumea a fost foarte încântată, iar acum avem în fiecare weekend artiști care vin și ne încântă cu diverse instrumente. Planul nostru pentru noua gelaterie ViceCream e ca lumea care ne calcă pragul să își încarce bateriile cu o stare de bine.

Vă urăm bun venit în Cartierul Creativ și spuneți-ne unde vă putem urmări pe internet?

Mulțumim și bine v-am găsit! Ne găsiți pe Facebook, Instagram și pe site și ne vedem pe #GeorgeEnescu8A!

https://www.instagram.com/vicecreamromania/

https://www.facebook.com/vicecreamromania

https://vicecreamromania.com/

Alte articole din aceasta categorie