Eat, Drink, Sleep

1 Ianuarie

Eat, Drink, Sleep

1 Ianuarie

Interviu cu Bogdan Ciocian, din tenișii galbeni ai antreprenorului creativ

Cine ești, ce background ai și cu ce te ocupi acum?

Sunt Bogdan Ciocian, fondatorul Meron. Creativ pragmatic - spun unii, iubitor de cafea și călător în toată lumea, mereu în explorare de culturi și oameni noi. Am ieșit din banking în 2009 și am început un business în evenimente corporate, pentru că am simțit o nevoie la nivel de industrie. Raportat la numărul de evenimente pe care le cream și implementam, la acel moment eram cotați a doua agenție ca mărime din România. Am simțit nevoia de un business mai senzorial, așa că în 2015 am fondat Meron, proiect către care mi-am îndreptat toată atenția de atunci și care mi-a deschis perspectivele către un playground foarte fain.

Spune-ne ce este Meron și cum s-a născut?

Meron este business-ul care are la bază cafeaua de specialitate, oamenii, creativitatea și pasiunea pentru design într-un singur concept. S-a născut din dorința noastră de a avea un spațiu primitor pentru iubitorii de cafea, într-un format de counter culture și într-un loc pe care noi îl numim acasă: Transilvania, Cluj-Napoca.

Am trecut întâmplător pe lângă un spațiu pe strada Napoca în Cluj- acolo se află singura clădire neo brâncovenească din oraș. Nu aveam niciun plan, dar știam că vrem să facem ceva pe cont propriu și să fim mândri de munca noastră, nu neaparăt să facem bani din asta.

Am început cu acel coffee shop de tip counter culture și dorința de a face lucrurile bine, iar astăzi numărăm 19 coffee shop-uri și o prăjitorie de cafea la a cărei extindere tocmai lucrăm.

Ce crezi că face din acest business un business creativ?

Faptul că nu stăm locului niciodată? (râde) Și pentru că mereu găsim idei noi la care să lucrăm: fie că aducem loturi de cafea complexe, că mereu creăm campanii cool, că suntem mereu prezenți la evenimente, că ne implicăm în parteneriate, că lansăm o linie nouă de merchandise inspirați fiind de colegii noștri din bar. Un lucru pe care îl observ uneori e cât de diferite și colorate sunt personalitățile colegilor mei. Cred că asta dă savoare și creativitate unui brand - felul în care comunică, felul în care își primește oaspeții, felul în care se reinventează pe măsură ce trece timpul.  

Cum v-ați hotărât să vă stabiliți businessul în Cartierul Creativ, cum ați găsit spațiul și care au fost cele mai mari provocări de până acum?

București a fost un punct important pentru noi. Când intenționăm să deschidem o nouă locație, primul nostru gând este să găsim acel colț boem de stradă pe care atât localnicii, cât și turiștii îl cunosc, avea vitrină într-o clădire clădire în fața căreia vrei să te oprești și în interiorul căreia să te bucuri de companie plăcută și o ceașcă bună de cafea. Ne sunt dragi toate locațiile, nu ne înțelegeți greșit, dar Meron Cișmigiu este un loc unic. Mai multe despre clădirea în care se află Meron Cișmigiu și despre istoria ei mai cunoscută sau necunoscută dincolo de aspect, am scris și într-un articol pe blog: https://www.meron.coffee/the-story-behind-meron-cismigius-building/

Ce proiecte dezvoltați sau ce planuri de viitor aveți?

Planurile noastre de viitor sunt construite în jurul brandului la nivel național. Ne extindem prăjitoria și urmează să deschidem 3 noi locații în Sibiu, Bistrița, Timișoara.

Ce relație aveți cu vecinii? Ce alte locuri din Cartierul Creativ frecventați sau ce ați recomanda din această zonă?

Mereu am spus că în industria din care facem parte este loc sub soare pentru toată lumea și că odată ce industria crește e un beneficiu pentru toată lumea. Atâta timp cât oamenii consumă specialty coffee, pentru noi e minunat, pentru că asta duce la o mai bună înțelegere și dezvoltare a industriei. Salutăm prezența tuturor coffee shop-urilor din cartierul creativ, asta înseamnă că industria merge într-o direcție bună. Noi facem coffee trip-uri frecvent, tocmai pentru a lua pulsul pieței și a gusta cafelele pe care colegii din industrie le aleg pentru coffee shop-urile lor. 

Care este zona preferată din Cartier? De ce?

Fără dar și poate, Cișmigiul și clădirea de pe colț, cu soarele de care ne bucurăm în fiecare dimineață.

În încheiere, unde vă putem urmări pe internet?

www.meron.coffee și pe instagram.

Alte articole din aceasta categorie