Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Ioana Ciolacu

Ioana este unul dintre designerii de fashion de succes din România. Ea a iniţiat și a dezvoltat cu grijă și răbdare brandul care îi poartă numele, iar în anul 2018 a lansat platforma Romanian Fashion Council, din dorinţa de a susţine și încuraja industria locală.

Ioana locuiește de mult în Cartierul Creativ și și-a deschis și showroom-ul, tot aici, pe strada Berthelot, la numărul 35. Este o casă neoromânească, cu o curte interioară dominată de un calcan cu iederă, ce îţi dă senzaţia unei grădini verticale ce îţi asigură un sentiment de liniște și relaxare. Ioana a știut că este casa ideală încă de la început și a poreclit-o „la conac”. Ne-a povestit râzând că, de când s-a mutat aici, este sunată des și întrebată dacă „coana Ioana poate fi găsită la conac?!”.

Tot în liniștea casei de pe str. Berthelot și tot la iniţiativa Ioanei, s-a născut Romanian Fashion Council - o platformă care își propune să fie un ambasador al industriei modei la nivel global: „Ne propunem să agregăm câteva aspecte ale industriei care acum par la voia întâmplării, respectiv vom educa și vom sprijini designerii români pentru a fi cât mai pregătiţi pentru o prezenţă locală și internaţională. Am început aceasta iniţiativă după ce am discutat cu mai mulţi directori de astfel de Consilii din mai multe ţări si mi-am dat seama că avem un avantaj competitiv local care trebuie direcţionat cumva”, ne-a povestit Ioana, care în timpul vizitei noastre lucra deja la o serie de cursuri speciale dedicate tinerilor designeri.
ioanaciolacu.ro