Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Contemporan Hair Space

Traversăm o perioadă de care, probabil, ne vom aduce aminte întreaga viață. Pandemia de Covid-19 a schimbat nu doar mentalități, dar și felul în care interacționăm unii cu ceilalți, felul în care alegem să ne petrecem timpul liber și, în special, felul în care funcționează business-urile, în general.

Astăzi am ales să discutăm cu Alexandru Munteanu, owner al salonului Contemporan Hair Space care, ați ghicit, funcționează și drept spațiu alternativ pentru nenumărate expoziții, solo show-uri, performance-uri etc. Spațiul a fost gândit drept o gură de aer proaspăt în inima capitalei, iar aici intervine de minune și grădina care înconjoară clădirea de pe Știrbei Vodă 56.

Contemporan Hair Space este un loc unde te poți retrage din aglomerație, fiind tot în centrul Bucureștiului, la un fir de păr distanță de parcul Cișmigiu, unde arta și hairstyling-ul se contopesc uniform.

Întrebat cum ar avea loc fuziunea dintre artă și hairstyling, Alex a răspuns simplu: prin intermediul oglinzii. „Ea reflectă imaginea clientului nostru ca pe un "portret" ce are pe fundal lucrări de artă ale unor artiști emergenți, dar și artiști consacrați care se perindă pe pereții galeriei, o dată la câteva luni. Oglinda este martorul schimbării continue ce are loc aici. Astfel, nu există monotonie, ceea ce înseamnă că orice revenire promite o nouă experiență.”

Iar creativii din Cartier și din întregul București revin, de fiecare dată mai entuziasmați, la Contemporan Hair Space .

„Comunitatea dintr-un oraș în care arta și cultura sunt din ce în ce mai prezente în viața oamenilor, adună la un loc o mică parte din scena de artă locală, artiști vizuali, galeriști, curatori, dar și avocați, judecători, corporatiști, actori etc.”

Tocmai ce am traversat și încă traversăm o perioadă destul de dificilă din cauza pandemiei de COVID-19. Cum a afectat perioada aceasta brandul Contemporan Hair Space? Cum v-ați adaptat perioadei?

Pentru a reuși să păstreze o distanță minimă între clienți și în rândul angajaților, mai multe saloane au reorganizat și reamenajat spațiul respectiv. În cazul nostru coincidența a fost că încă de la bun început ne-am dorit să creăm un loc de refugiu, un loc în care oamenii care ne trec pragul să aibă intimitate și am funcționat de la început avînd doar câte 1 post în fiecare cameră, una dedicată femeilor și una bărbaților. Chiar dacă ne confruntăm cu o situație fără precedent, am continuat să facem ceea ce era necesar pentru a nu stopa activitatea, dar într-un mod mult mai atent, mai prompt, mai empatic și personalizat decât o făceam înainte, mai simplificat din punct de vedere al proceselor.

Aveți un spațiu foarte fain pe Știrbei Vodă și știu că încercați să transformați spațiul și într-o galerie nonconformistă. Care sunt acum planurile pentru viitor?

Astăzi suntem în situatia paradoxală de a nu putea să prevedem planuri de viitor, cel puţin aşa cum am făcut până acum. Însă, de îndată ce vom reveni la normal vom lansa alte 2 idei-proiect: Contemporan Table (un concept de luat masa în incinta Contemporan Hair Space), și Contemporan Outdoor (hair performace-uri în afara ușilor Contemporan Hair Space-ului).

Așa că. Dacă sunteți prin zona Cișmigiului, vă încurajpm cu drag să le faceți o mică vizită. Alex este mereu acolo și vă așteaptă la o vorbă însoțită de o cafea bună.