Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Creative Practices

1 Ianuarie

Ana Alexe

Odată pășit în atelierul Anei Alexe nu o să mai vrei să pleci, înainte de a descoperi una dintre cele mai lungi și frumoase povești despre designul românesc.

De când ești în cartier?
M-am mutat în „cartierul Cazzavillan” în 2010, în casa familiei Dâmboviceanu, unde am și locuit o vreme. Clientele mele erau obișnuite deja cu vizitele în casa-atelier. Între timp, echipa a crescut și acum folosim tot spaţiul, pentru atelier și showroom.

Ce se ascultă la tine în atelier?
Paleta e foarte largă, de la hip-hop/rap la simfonică și de cameră, muzică de film cu opriri în genuri nerecunoscute ca genuri. Dar ca să nu fiu misterioasă, așa cum sunt văzută din afară, am să recunosc ca nu sunt atât de interesată, îmi place să lucrez în liniște. Las totuși nume care mă ajută când am nevoie de vis: Chopin, Wim Mertens, Nick Bartsch, melodrama de Svedaliza, Antony and the Johnsons/Anohni, Cocorosie.

Ce recomanzi în Cartierul Creativ?
Recomand Arome, J’ai Bistrot, Bistro Raw Vegan, piaţa Matache, măcelăria libaneză de pe Buzești - au și câteva paste vegane, magazinele de papetărie de pe Griviţa, vizavi de Arte Plastice, și, nu în ultimul rând, Cafeneaua Steam, cu care încep în fiecare dimineaţă, ah, și pentru ţoacle și cafea bună mai sunt Pinion și BlackHabit.

Ce nu îţi place aici?
Îmi displac: mizeria, murdăria, cerșetorii de pe Griviţa, cu care mă salut și le dau cuvinte, muncitorii la bustul gol, pe care îi văd pe fereastră cu pickhammere și cuţite de tăiat asfaltul, cel puţin o dată, în functie de cum decide cineva care vede cartierul, de sus, ca pe o hartă.

Ce pregătești?
Pregătesc prezentul. Viitorul e aproape, cum zice vecinul meu Miky, prin ședinţele de tarot, pe care mi le oferă cu fiecare întâlnire de lucru pe magazinul meu on-line.