Categorie

Exhibitions

Data

18 Mai

19 Mai - 26 Mai

Program

Vernisaj: 18 mai - 19:00
Expoziție: 19 - 26 mai
S-D / 09:00 – 20:00
L-V / 08:00 – 20:00

Adresa

Ion Brezoianu 23-25

Organizator

Mnemonics

Collective Memories define our territory

MNEMONICS este reprezentarea României la Expoziția Internațională de Arhitectură de la Veneția – La Biennale Architettura 2018. Este o expoziție ce pune în discuție relația dintre locuitorii orașului și spațiul public, dintre amintirile copilăriei și spațiul liber dintre blocuri.

După Bienala de la Veneția, MNEMONICS expune într-o manieră optimistă o posibilă versiune a spațiului liber din orașele României – un alt fel de patrimoniu, un teritoriu al libertății pe care multe generații l-au cunoscut. Pune în discuție felul în care spațiul dintre blocuri a evoluat în ultimele decenii iar jocurile copilăriei, bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, masa de ping-pong și scara blocului sunt elemente recurente în amintirile născute în acest decor.

La Veneția presa internațională a numit MNEMONICS „spațiul de joacă neoficial” al ediției 2018. Sub semnul cheii purtate la gât, aceasta ajunge acum în România într-o formă nouă și îmbogățită.

who
Proiectul a fost conceput și dezvoltat de o echipă multidisciplinară formată din 4 arhitecți, 1 art director și 1 copywriter, transformându-se ulterior într-un dialog cu profesioniști din alte domenii și grupuri de inițiativă civică care cred în importanța transformării spațiului public prin învățare și implicare.