Categorie

Exhibitions

Data

24 Mai

Program

15:00 - 18:00

Adresa

H. M. Berthelot 56-58

Organizator

Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza

Students Exhibition & Open Doors

În ziua de 24 mai 2019 va avea loc expoziția de scenografie de film și de teatru, expoziția de grafică și expoziția de animație a claselor a XII-a, expoziție care închide un ciclu de doi de specialitate printr-un examen de competențe extrem de important. Aceasta va avea loc în sediul din strada Grl. Berthelot a Liceului De Arte Plastice Nicolae Tonitza. Expoziția de scenografie include desene de costume, decoruri și machete de teatru și film atât a atelierelor de clasa a XI-a cât și a celor de clasa a XII-a.

who
Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din București a fost înființat în 1949 sub numele de "Școala Medie Tehnică de Artă". El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzică și desen. De-a lungul anilor și-a schimbat sediul în diferite locații, și-a schimbat și numele, însă a rămas întotdeauna o școală în care se studiază artele plastice și în care frumosul se găsește la tot pasul. De-a lungul existenței sale, valoarea și creativitatea elevilor a fost rasplatită cu premii naționale și internaționale, precum și cu nominalizări la importante expoziții din străînătate.

În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul "Nicolae Tonitza", atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere de specialitate: artă monumentală, arte grafice, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare, scenografie și sculptură.