Buy

1 Ianuarie

Buy

1 Ianuarie

Buy

1 Ianuarie

MODS Barber Shop sau despre cum s-a infiltrat subcultura mod pe Luterană

Subcultura Modernistă sau Mod, pe scurt, s-a născut în Anglia, la finalul anilor ’50. Exprimată în special prin modă și muzică, originea sa este un grup restrâns de tineri londonezi stilați, care au primit numele de „moderniști” pentru că ascultau o formă de jazz modern – Bebop. Caracteristic pentru Mods sunt elemente precum moda, în special costumele tailor made, muzica – soul, jazz și R&B –, și, nu în ultimul rând, scuterele, de obicei Vespa sau Lambretta. Tocmai această atmosferă au reușit să o redea fidel Eugen Dumitru și Cosmin Csender în centrul Bucureștiului, pe Luterană 3, la Mods Barber Shop. Nu ai cum să ratezi locul pentru că în față, pe trotuar, se vede de la distanță un scuter Vespa recondiționat.

Amenajarea spațiului a fost realizată de ei în întregime și trebuie să recunoaștem că îți rămâne în minte. Apoi, au de la noi un mare plus pentru că au folosit mobilier din lemn reciclat. La etaj, găsești „Canapeaua Alfa Romeo de la Teo”. Are o poveste drăguță, nu uitați să-l întrebați pe Eugen, când treceți pe acolo.

Pe lângă o tunsoare realizată atent sau un trimming al bărbii, la Mods îți faci prieteni noi. Eugen te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, cu cel mai prietenos salut și o cafea gata în câteva secunde.