Buy

1 Ianuarie

Buy

1 Ianuarie

Buy

1 Ianuarie

Buy

1 Ianuarie

Ciclic Vintage dă o nouă viață obiectelor

Lansat atât din pasiunea pentru design interior, cât și din dorința de reintegrare a pieselor de mobilier vechi "mid-century modern", Ciclic Vintage este un business "upcycling" cu istorie și personalitate inițiat de Diana Goanță.

Despre cum a luat naștere ideea Ciclic Vintage, despre provocările pe care le-a întâmpinat, ne povestește chiar Diana în interviul de mai jos.

Bine ați venit în Cartierul Creativ! Ca să facem introducerile, spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce background ai și cu ce te ocupi acum?

Hey! Bine v-am găsit! Mă bucură mult să fac parte din Cartierul Creativ împreună cu business-ul meu – Ciclic Vintage! Eu sunt Diana și sunt freelancer pe zona de marketing. În același timp am și un business împreună cu partenerul meu, Dan, Lucrativ, casa de meserii libere, adică un boutique de coworking pentru toți oamenii cu idei și proiecte frumoase în minte și spațiu de evenimente. De când a început pandemia însă, business-ul Lucrativ a fost puțin regândit și momentan găzduiește un start-up.

Spune-ne ce este Ciclic Vintage și cum s-a născut?

Ciclic Vintage a fost lansat în această toamnă din dorința de refolosire a pieselor de mobilier vechi, mid-century modern și de a le da o nouă viață.

Am fost pasionată de design interior încă de la final de liceu. Am dorit să urmez chiar facultatea de design interior, însă drumurile m-au purtat către ASE. Deși nu s-a materializat vreodată acest vis, în urmă cu câțiva ani am urmat un curs de design interior la DallesGO și pasiunea mea pentru design interior a continuat neoficial. Sunt fascinată de București și de ale sale case și apartamente vechi, astfel că de-a lungul anilor am renovat și amenajat 2 apartamente din blocuri vechi (anii 20 și 50) din București și o casă veche de peste 100 de ani (Lucrativ). La Lucrativ am lucrat într-adevăr cu o echipă de profesioniști, însă mi-a plăcut mult să mă joc si eu pe partea de design interior.

Așadar, Ciclic Vintage s-a născut din pasiunea mea pentru design interior, obiecte și case vechi. De asemenea, consider că piesele vechi de mobilier și decorațiunile MCM (mid-century modern) aduc un aer unicat oricărui interior. Deși multe dintre piese au fost realizate de serie acum aproximativ 50 ani, în acest moment sunt puține piese de același fel pe piață, deci cu siguranță oferă acel aer de unicitate casei tale.

Sunt de părere ca trendul anti-exces, fie că este vorba de fashion, mâncare sau chiar mobilă și focusul pe produse sustenabile sunt ceea ce ne trebuie în acest moment pentru a avea mai multă grijă de noi și de planeta noastră.

Ce face din acest business un business creativ?

Ciclic Vintage este un business creativ poate tocmai din considerentul că identifică obiecte de mobilier și decorațiuni vechi și le dă o nouă viață într-un context modern.

Cum v-ați hotărât să vă stabiliți businessul în Cartierul Creativ? Cum ați găsit spațiul și care au fost cele mai mari provocări de până acum?

Dintotdeauna mi-a plăcut zona Cișmigiului și strada Brezoianu, iar anul trecut căutam un spațiu de birou pentru mine și Dan. Doream să găsim un loc de unde să lucrăm pentru proiectele noastre de freelance. După câteva luni de căutat, am trecut într-o zi prin fața Palatului Universul și am găsit un anunț de închiriere spațiu. Apoi, am vizitat spațiul, ne-a plăcut maxim pentru că are o priveliște frumoasă către strada Constantin Mille și că are parchet herringbone astfel că ne-am decis să îl închiriem pe loc.

Ideea pentru un spațiu fizic pentru Ciclic Vintage a venit ulterior. La început am căutat un spațiu cu vitrină la parter prin zona Brezoianu, însă nu am găsit absolut nimic care să se încadreze în dorințele și bugetul meu și am decis să deschid showroomul Ciclic chiar în biroul închiriat pentru noi în Palatul Universul. Chiar dacă este la etajul 3 al Palatului Universul și nu la un parter cu vitrină, mi se pare că am găsit locul ideal pentru showroomul Ciclic pentru că în Palat sunt multe businessuri creative și cred ca ne integrăm de minune aici.

Ce proiecte dezvoltați sau ce planuri de viitor aveți ?

Momentan, fiind la început cu acest business îmi doresc să devina cât mai cunoscut și cât mai multe persoane să aibă în casa lor obiecte și piese de mobilier pre-iubite și descoperite de Ciclic.

Ce relație aveți cu vecinii ? Ce alte locuri din Cartierul Creativ frecventati sau ce ați recomanda din această zonă?

Îmi place să susțin business-uri local. Frecventez des și recomand: Energiea, Pâine și Vin, Perfect Simplu, Zona Liberă Butic, Tartelicious și Artichoke.

Care este zona preferată din Cartier? De ce?

Chiar zona în care ne aflăm, adică zona Parcului Cișmigiu, străzile Brezoianu și George Vraca. Mi se pare că aceste strazi au o energie foarte bună și că se întâmplă mereu lucruri frumoase aici.

În încheiere, unde vă putem urmări pe internet?

Pe Instagram și Facebook.