Pedestrian Streets for the weekends

Pietonale de weekend

Seria de evenimente pietonale din Cartierul Creativ și-a propus să demonstreze cum valorificarea spațiilor publice prin activități culturale poate duce la creșterea calității vieții în mediul urban. Proiectul a revitalizat conceptul de comunitate, regândind felul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public, iar astfel a contribuit la creșterea coeziunii sociale și la dezvoltarea interesului pentru spațiul public și modul în care acesta ne influențează.

Această serie a presupus transformarea unor străzi din Cartier în pietonale de weekend, unde, timp de 48 ore, puteai să te bucuri de o adevărată petrecere de stradă, de workshop-uri pentru copii, de o serie de concerte și instalații, precum și de expoziții și de un adevărat food market temporar, dar mai ales puteai descoperi un oraș prietenos, un oraș nou, pentru oameni, în care strada devenea peste noapte principalul spațiu de dialog și de interacțiune comunitară, un adevărat spațiu de utilitate publică, dedicat oamenilor, eliberat de mașini și noxe și populat de idei, oameni și creativitate.

Cele două evenimente au avut loc în două weekend-uri, în lunile mai și iunie 2018, pe străzile Matei Millo și Schitu Măgureanu și s-au bucurat de un trafic de peste 10.000 participanți.

Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei Propune pentru București, demarată de Primăria Municipiului București.